![Κλείνει το «θέμα Κικίλια» ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/5463464.jpg)
Συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κικίλιας: Κλείνει τα σενάρια παραίτησης – «Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Κικίλια ολοκληρώθηκε μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και είχε ως στόχο να «παγώσει» τις φήμες περί αντικατάστασης του υπουργού σε έναν επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος δεν θα γίνει άμεσα όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, παρά τα σχετικά σενάρια που «φούντωσαν» τις τελευταίες ημέρες.
Πρώτα οι δομές, μετά τα πρόσωπα
Κυβερνητικές πηγές βάζουν «άνω τελεία» στις συζητήσεις σχετικά με το πιθανό ανακάτεμα της κυβερνητικής τράπουλας και τον χρόνο των αλλαγών. Προς το παρόν, στο παρασκήνιο δεν καταγράφεται πάντως κλίμα ευρέως ανασχηματισμού.
Προσωπικά ο Μητσοτάκης δεν είναι υπέρμαχος τέτοιων διευρυμένων παρεμβάσεων σε πρόσωπα, οι οποίες κουβαλούν άλλωστε και τον κίνδυνο να… μην του βγουν, προκαλώντας τελικά περισσότερα προβλήματα (και γκρίνιες) απ’ όσα πάνε να λύσουν.
«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ», διαμηνύει ο Κικίλιας
Ενδεικτικές είναι οι στοχευμένες «διορθώσεις», σύμφωνα με την μητσοτακική ορολογία, που ο ίδιος είχε επιλέξει και στην προηγούμενη τετραετία.
Ακόμα πιο ενδεικτικό είναι όμως το «φρένο» που επιλέγουν κυβερνητικές πηγές στη σεναριολογία των ημερών. Στόχος είναι, μεταξύ άλλων, να μην υπάρξει πλήρης αποδιοργάνωση στη «γαλάζια» ομάδα.
«Δεν φυγομαχώ»
Ταυτόχρονα, το δικό του «φρένο» στα σενάρια περί παραίτησης έβαλε ο Βασίλης Κικιλίας. «Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ», δήλωσε την Τετάρτη στον ΑΝΤ1, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν κάνει τέτοια σκέψη, αλλά και υπογραμμίζοντας ότι η σύνθεση της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού.
Όλα αυτά δεν κλείνουν πάντως το «παράθυρο» για σημειακές παρεμβάσεις εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Πρώτα οι δομές, έπειτα τα πρόσωπα» είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό που κυριαρχεί στην Ηρώδου Αττικού και δίνει μια ιδέα για το πώς θα κινηθεί ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.
Είναι σαφές ότι τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας θα βρεθούν στο επίκεντρο στο διήμερο της Θεσσαλονίκης και όσα θα πει ο πρωθυπουργός θα χαράξουν τον ορίζοντα των επόμενων κινήσεων.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.