Και τα στοιχήματα συνεχίζονται.
Η κραταιά ανοδική τάση παραμένει ανέπαφη, με τη συνεδρίαση να έφερε τις τιμές σε σοβαρές στηρίξεις, τουλάχιστον σε επίπεδο Γενικού Δείκτη.
Οι 1220 μονάδες αφορύν σε περιοχή αναχωμάτων, όπου και θα παιχτεί η τελευταία πράξη της -έως τώρα λογιζόμενης- διορθωτικής κίνησης.
Τεχνικά, ακόμα και εδώ ευνοούνται οι επανατοποθετήσεις, καθώς αφενός υφίσταται κοντινό στοπ στην περίπτωση που στραβώσει το κλίμα, αφετέρου τα περιθώρια ανόδου είναι πολλαπλάσια της δυνητικής ζημίας.
Στην εξίσωση πρέπει να συνυπολογιστεί η επικείμενη απόφαση του Οίκου αξιολόγησης Moody’s (την Παρασκευή) για την επενδυτική βαθμίδα, που αν κρίνουμε από τις αντίστοιχες αποφάσεις των τριών προηγούμενων (Scope., R&I, DBRS), θα είναι μάλλον θετική.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά την 11μηνη ανοδική τάση (800 έως 1350 μονάδες) έλαβε χώρα ένα μόνο ακόμα πτωτικό σκέλος, αυτό του Μαρτίου, με σωρευτικές απώλειες 13% (140 μονάδες απομείωση). Το τρέχον, από αρχές Αυγούστου, γράφει ήδη -9%, έχοντας χάσει 120 μονάδες από την κορυφή.
Το Χρηματιστήριο δεν μπορεί να βρει ακόμα πατήματα, αν και θα περίμενε κανείς ότι μετά από μια τέτοια είδηση ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας, θα ήταν όλα καταπράσινα.
Κι όμως, αφενός η εξέλιξη “πνίγηκε” στη φυσική καταστροφή, αφετέρου αφορά σε μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές, καθώς τέτοια κεφάλαια που περιμένουμε να τοποθετηθούν, δεν τοποθετούνται σε μια ή δύο συνεδριάσεις, και δεν ενδιαφέρονται επίσης για την ακριβή αποτίμηση στο ταμπλό.
Επαναλαμβάνεται ότι η συγκυρία θέλει υπομονή, συνετή διαχείριση των θέσεων και επιλογή τίτλων που έχουν αναδέιξει ήδη μια δυναμική.
Ακόμα και η εγκατάλειψη αγοραστικών θέσεων, καλό θα ήταν να γίνεται σταδιακά, καθώς κανείς δεν ξέρει τί επιφυλάσσει η επόμενη ημέρα.