Τις αναπτυξιακές ανάγκες της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής επεσήμανε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ), Αναστάσιος Καπνοπώλης, μιλώντας στο OT Forum, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Ο κ. Καπνοπώλης τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον οδικό τουρισμό, ο οποίος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των αφίξεων, είναι αυτός που φέρνει την αύξηση της τουριστικής κίνησης στη Β. Ελλάδα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην ανάγκη του δρόμου που αποτελεί την είσοδο της χώρας από τη Βόρεια Μακεδονία, ένας δρόμος πάνω από 50 ετών. «Ενώ [οι κυβερνώντες] μιλούν για την Εγνατία και τους κάθετους δρόμους, για τον βόρειο οδικό άξονα της Κρήτης, που καλώς έγινε, θα πρέπει να δώσουν προσοχή και εδώ. Η ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης είναι ανάπτυξης της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

Ακόμη πρόσθεσε ότι όσο υπάρχει το σκεπτικό και η πολιτική των επενδύσεων που επικρατεί στην Αθήνα, θα διογκώνεται η πρωτεύουσα. «Οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο υδροκεφαλισμός πρέπει να τελειώνει», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης και της φοροδιαφυγής, ο κ. Καπνοπώλης ξεκαθάρισε ότι «είμαστε κατά της φοροδιαφυγής», πρόσθεσε, όμως, ότι «θα πρέπει το κράτος να βοηθήσει προς την κατεύθυνση της οργάνωσης, της ψηφιοποίησης, ώστε να μειώσει το οικονομικό αποτύπωμά του, να μειώσει τα χρήματα που χρειάζεται. Για να μειωθούν οι φόροι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη».

Τέλος, μίλησε για τη φετινή πρωτοβουλία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης να διοργανώσει στο περίπτερο 16 της 87ης ΔΕΘ το Thess Fashion, με στόχο την προβολή επιχειρήσεων του κλάδου σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, σε εμπορικούς ακολούθους, για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, με τη συμβολή του Enterprise Greece.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News