
Οι γυναίκες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο από τους άνδρες παρέχοντας μη αμειβόμενη φροντίδα για παιδιά, ηλικιωμένους και άλλα μέλη της οικογένειας — χρόνος που μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στα οικονομικά τους.
Σύμφωνα με μια νέα ανάλυση από την National Partnership for Women and Families, οι γυναίκες αφιερώνουν κατά μέσο όρο 51,6 λεπτά την ημέρα φροντίζοντας τα παιδιά και τα άλλα μέλη του νοικοκυριού, ενώ οι άνδρες ξοδεύουν κατά μέσο όρο 26,4 λεπτά καθημερινά σε τέτοιες εργασίες.
«Μιλάμε συνεχώς για το χάσμα στους μισθούς, αλλά αυτό το «χρονο-χάσμα» έχει επίσης τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε η Katherine Gallagher Robbins, ανώτερη συνεργάτιδα στην National Partnership for Women and Families.
Φεύγουν οι γυναίκες από δουλειές που δεν τις αντιμετωπίζουν ισότιμα – Τι δείχνει έρευνα
Χαμένα «μεροκάματα»
Εάν αυτός ο χρόνος φροντίδας αποζημιωνόταν, θα άξιζε περίπου 2.335,93 δολ. ετησίως για τους άνδρες και 4.565,68 δολ. για τις γυναίκες. Η ομάδα βασίστηκε στους υπολογισμούς της σε ένα ωρομίσθιο 14,55 δολ. την ώρα, το ενδιάμεσο σημείο μεταξύ του μέσου μισθού των εργαζομένων στη φροντίδα των παιδιών και των βοηθών προσωπικής φροντίδας.
Σε ευρύτερο επίπεδο, η μη αμειβόμενη φροντίδα κοστίζει 305,01 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για τους άνδρες και 626,57 δισεκατομμύρια δολάρια για τις γυναίκες, εκτιμά η National Partnership for Women and Families. Με άλλα λόγια, το κενό χρόνου φροντίδας κοστίζει στις γυναίκες επιπλέον 321,56 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
«Η φροντίδα ήταν πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό»
Η National Partnership for Women and Families δεν είναι ο μόνος οργανισμός που επισημαίνει τα οικονομικά και χρονικά βάρη της φροντίδας.
Περίπου 38 εκατομμύρια άνθρωποι παρείχαν φροντίδα χωρίς αμοιβή σε ένα ενήλικο μέλος της οικογένειας ή φίλο το 2021, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της AARP. H AARP υπολογίζει επίσης, ότι η οικονομική αξία της μη αμειβόμενης φροντίδας ήταν 600 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση συνολικά 36 δισεκατομμύρια ώρες περίθαλψης με μέση τιμή 16,59 δολάρια την ώρα.
«Η φροντίδα είναι ένα πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό, όσον αφορά το πόσο από αυτήν είναι απλήρωτο, και επίσης ότι το μεγαλύτερο μέρος της αφορά γυναίκες», δήλωσε η πιστοποιημένη οικονομική σύμβουλος Carolyn McClanahan, ιδρύτρια της Life Planning Partners στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.
Πολλές γυναίκες ανήκουν στη «γενιά των σάντουιτς», οι οποίες εξακολουθούν να φροντίζουν μικρά παιδιά όταν οι ηλικιωμένοι γονείς τους αρχίζουν να έχουν ανάγκες, είπε η McClanahan, η οποία είναι επίσης μέλος του Financial Advisor Council του CNBC .
Αυτό παρατηρείται μεταξύ ενηλίκων μεταξύ 35 και 44 ετών, όταν εμφανίζεται η πιο εντατική περίοδος φροντίδας τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ.


Latest News

Πού πήγαν οι CEOs των 100 εκατομμυρίων δολαρίων;
Ο αριθμός των πακέτων αμοιβών άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων άρχισε να μειώνεται

Η αντεπίθεση των καφέ στους… «εισβολείς του πληκτρολογίου»
Με την τηλεργασία να αποτελεί μια πραγματικότητα ορισμένοι ιδιοκτήτες καφέ έχουν αρχίσει να αντιστέκονται στην «εισβολή» των εργαζομένων με φορητούς υπολογιστές

Ανάπτυξη για τις επιχειρήσεις με υβριδικό μοντέλο εργασίας το 2025
Νέα έρευνα της IWG αποκαλύπτει ότι οι επιχειρήσεις που προσφέρουν ευελιξία στον χώρο εργασίας διαθετουν μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση και είναι καλύτερα προετοιμασμένες για το μέλλον

Πότε αντιμετωπίζουν αυξημένη λογοδοσία οι CEOs - Τι έδειξε μελέτη
Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι είναι πιο πιθανό να απολυθούν για υπολειτουργία της εταιρείας εάν κάποια μέλη του ΔΣ έχουν μια συγκεκριμένη ιδιότητα

Οι 3+1 λόγοι για να αλλάξει κάποιος δουλειά
Γιατί να αφήσει κάποιος τη δουλειά του για μια άλλη - Τι ισχύει στην Ελλάδα

Γυναίκες και καριέρα: Ο μακρύς δρόμος της επαγγελματικής ισότητας [γράφημα]
Αν και έχουν γίνει βήματα προς την κατάκτηση της ισότητας, η εξίσωση «γυναίκες και καριέρα» είναι δύσκολη - Oι τελευταίες έρευνες