
Η υπόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά του κολοσσού αναζήτησης της Alphabet Inc. αποτελεί ενα πρώτο τεστ αντοχής για την κυριαρχία της Silicon Valley, μετά από μια απόφαση ορόσημο κατά της Microsoft πριν μια 20ετία.
Από το 2005, η Google έχει πληρώσει στην Apple δισεκατομμύρια δολάρια για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησής της στο Safari, μια συμφωνία που ανέδειξε τη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Silicon Valley.
«Το όραμά μας είναι να εργαζόμαστε σαν να είμαστε μια εταιρεία», έγραψε ένας ανώτερος υπάλληλος της Apple σε έναν ομόλογό του της Google μετά από μια συνάντηση το 2018 μεταξύ του Σουντάρ Πιτσάι και του Τιμ Κουκ, των CEO της Google και της Apple, για να βοηθήσουν να γίνει η συμφωνία πιο κερδοφόρα.
Αυτό το email είναι μόνο μια δυνητικά καταδικαστική επικοινωνία, μέρος της αντιμονοπωλιακής υπόθεσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google, την οποία η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί ότι αποκλείει τους ανταγωνιστές μέσω συμφωνιών όπως αυτή που έχει με την Apple.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί την Google ότι πλήρωσε δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσει το μονοπώλιο αναζήτησης μέσω συμφωνιών με ανταγωνιστές τεχνολογίας, κατασκευαστές smartphone και παρόχους ασύρματων δικτύων. Η 18ετής συμφωνία της Google με την Apple είναι η μεγαλύτερη. Σύμφωνα με τους αναλυτές Sanford C. Bernstein & Co., η Apple κατέγραψε έξοδα περίπου 18 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο το 2022.
«Οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν την αναζήτηση Google επειδή πρέπει, τη χρησιμοποιούν επειδή θέλουν», λέει ο Κεντ Γουόκερ, επικεφαλής νομικός διευθυντής της Alphabet.
Η Google παρομοιάζει αυτές τις συμφωνίες αναζήτησης με εκείνες που κάνουν οι εταιρείες τροφίμων με τα σούπερ μάρκετ για τον καλύτερο χώρο στα ράφια.


Latest News

To τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε για πρώτη φορά το σέλας του Ποσειδώνα
Οι πρώτες ενδείξεις για σέλας στον Ποσειδώνα χρονολογούνται την εποχή της αποστολής Voyager και επιβεβαιώνονται μόλις τώρα.

Kaspersky: 3,6 φορές πάνω το κακόβουλο λογισμικό στο mobile banking
Νέα έκθεση της Kaspersky για τις οικονομικές κυβερνοαπειλές

Πώς το TikTok ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους
Η δύναμη του TikTok δεν περιορίζεται πλέον στη διασκέδαση - Από τα likes στις πωλήσεις

Ο υπερυπολογιστής... Δαίδαλος καταλύτης για brain regain και startups
Ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος, με ισχύ 89 PetaFlops θα είναι το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη

Γιατί απειλούνται οι πωλήσεις της Nvidia στην Κίνα
Η Κίνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της Nvidia με έσοδα 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το 13% των συνολικών πωλήσεών της

Στις 4 με 6 Απριλίου, η Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND
Ο στόχος είναι όχι απλά να καταναλώνουμε τεχνητή νοημοσύνη αλλά να παράγουμε τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Ξεκινά η υλοποίηση του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» στο Λαύριο
Την έναρξη υλοποίησης του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» και του Κέντρου Δεδομένων Λαυρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ)

Νέα τακτική εκβιασμού ransomware - Προσωπικά δεδομένα στο dark web
Η Kaspersky ανακάλυψε ότι η ομάδα Fog Ransomware, έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει κλεμμένα προσωπικά δεδομένα στο Dark Web

Στη «μαύρη» λίστα των ΗΠΑ - Πάνω από 50 κινεζικές εταιρείες ΑΙ και τσιπ
Οι ΗΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τις δυνατότητες του Πεκίνου στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και των τσιπ

Μπορεί να αποφύγει το πρόστιμο της ΕΕ η Apple;
Αναμένεται η απόφαση της ΕΕ για την Apple εν μέσω απειλών από τον Τραμπ για δασμούς σε χώρες που επιβάλλουν πρόστιμα σε αμερικανικές εταιρείες