Μεγάλες διακυμάνσεις και μάχες πέριξ των 1.220 μονάδων εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν έχει παραδώσει τα όπλα στη μάχη των στηρίξεων του, με τους αγοραστές να παραμένουν στις επάλξεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,09% στις 1.226,31 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης το ΧΑ έφτασε έως και το +0,46%, αλλά λίγη ώρα αργότερα έφτασε έως και το -0,9%. Πλέον παλεύει με την «κόκκινη» ζώνη της στήριξης των 1.220 μονάδων, έχοντας στο πλευρό του επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές που δείχνουν κάποια σημάδια αντίδρασης. Με άλλα λόγια, οι 1.220 μονάδες αφορούσαν σε περιοχή αναχωμάτων, όπου και θα παιχτεί η τελευταία πράξη της -έως τώρα λογιζόμενης- διορθωτικής κίνησης.

Άνοδος του ευρώ από χαμηλό τριμήνου πριν από την ΕΚΤ

Μετά από τρεις ημέρες όμως ισχυρής πτώσης και το -6,65% από την αρχή του Σεπτεμβρίου, το μήνυμα του ΧΑ είναι ότι η αντίδραση δεν είναι ακόμη ώριμη να εκδηλωθεί. Και αυτό διότι πολλά χαρτοφυλάκια δείχνουν επιφυλακτικά να απορροφήσουν την προσφορά υπό το φόβο τόσο της συνέχισης της διόρθωσης όσο και της επιδείνωσης των μακροοικονομικών συνθηκών μετά τις πρόσφατες καταστροφές.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις επιμένουν σε ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Quest, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Aegean, Motor Oil, Cenergy, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια. Από την άλλη, σημαντικές στηρίξεις δίνουν οι Σαράντης, Alpha Bank, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ θετικές είναι και οι Πειραιώς, Eurobank, Coca Cola και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών