Έντονη μεταβλητότητα και μεγάλες μάχες για να κρατηθεί η στήριξη των 1.220 μονάδων εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αναζητώντας παράλληλα διέξοδο για την αντίδραση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,14% στις 1.223,56 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Αν και στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης το ΧΑ έφτασε έως και το +0,46%, η εικόνα αρκετών τίτλων δεν ενέπνεε κάποια αισιοδοξία για την εκδήλωση αντίδρασης. Και πράγματι, ο γενικός δείκτης παραμένει στην «κόκκινη» ζώνη της στήριξης των 1.220 μονάδων, η οποία αν χαθεί ενδεχομένως να δοκιμάσει τις αντοχές της αγοράς ακόμη και στις 1.200 μονάδες. Με άλλα λόγια, οι 1220 μονάδες αφορούν σε περιοχή αναχωμάτων, όπου και θα παιχτεί η τελευταία πράξη της -έως τώρα λογιζόμενης- διορθωτικής κίνησης.

Άνοδος του ευρώ από χαμηλό τριμήνου πριν από την ΕΚΤ

Μετά από τρεις ημέρες όμως ισχυρής πτώσης και το -6,65% από την αρχή του Σεπτεμβρίου, το μήνυμα του ΧΑ είναι ότι η αντίδραση δεν είναι ακόμη ώριμη να εκδηλωθεί. Και αυτό διότι πολλά χαρτοφυλάκια δείχνουν επιφυλακτικά να απορροφήσουν την προσφορά υπό το φόβο τόσο της συνέχισης της διόρθωσης όσο και της επιδείνωσης των μακροοικονομικών συνθηκών μετά τις πρόσφατες καταστροφές.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Cenergy και Aegean δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Λάμδα, Quest, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Eurobank και Autohellas. Από την άλλη, θετικά επιχειρούν οι Τιτάν, Coca Cola, Alpha Bank, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών