
Την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ακολουθούμενη εμπορική πολιτική από την Άργος ΑΕ, σχολιάζει με ανακοίνωση η εταιρεία καταλήγοντας ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.
Η ανακοίνωση
«Επιδόθηκε την 13.9.2023 από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ΑΡΓΟΣ ΑΕ η απόφαση αρ.763/2021.
Μετά από 5 έτη εξονυχιστικών ελέγχων στην εταιρεία μας και παρά τις διαδοχικές -αβάσιμες όπως αποδείχτηκαν- καταγγελίες εις βάρος μας από μικρή μερίδα συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, η Επιτροπή Ανταγωνισμού καταλήγει ότι η εμπορική πολιτική που εφαρμόζει η εταιρεία μας είναι δίκαιη και εύλογη, ότι η εταιρεία μας αντιμετωπίζει ισότιμα τις εκδοτικές επιχειρήσεις και ότι δεν προκαλείται πρόβλημα στη δομή του ανταγωνισμού από την παρουσία εκδοτικών επιχειρήσεων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι την εφαρμογή της ως άνω εμπορικής πολιτικής είχε, χωρίς βάση όπως αποδείχτηκε, αναστείλει με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του 2019 η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με τεράστια ζημία στην ΑΡΓΟΣ ΑΕ.
Με την απόφαση 763/2021 η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε παράλληλα ότι επιμέρους όροι στις συμβάσεις της ΑΡΓΟΣ ΑΕ με διανομείς και σε παλαιές, μη ισχύουσες εδώ και έτη, συμβάσεις με εκδοτικές επιχειρήσεις, μπορεί να έχουν περιοριστικά για τον ανταγωνισμό αποτελέσματα.
Η ΑΡΓΟΣ ΑΕ σέβεται τον θεσμικό ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ωστόσο, θα προσφύγει άμεσα στη διοικητική δικαιοσύνη για να αποδείξει το εσφαλμένο της κρίσης της Επιτροπής.
Κρίση που βασίζεται στην αποτυχία της Αρχής να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της αγοράς εντύπου τύπου και τους κανόνες που επιβάλλεται να υιοθετεί το πρακτορείο για να έχει τη δυνατότητα, παρά τις αντιξοότητες, να διανέμει αποτελεσματικά εφημερίδες και περιοδικά 360 ημέρες/ έτος σε 4.300 σημεία πώλησης ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Επικράτειας».


Latest News

Καθαρά κέρδη 82,9 εκατ. ευρώ για την ΤτΕ - Πρόταση για μέρισμα 0,67 ευρώ
Τα συνολικά καθαρά έσοδα που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρήση 2024 διαμορφώθηκαν σε 436,0 εκατ. ευρώ

Alter Ego Media: Tιμή στόχο 6,20 ευρώ ανά μετοχή από την Pantelakis Securities
Η χρηματιστηριακή αναμένει τα καθαρά κέρδη της Alter Ego Media για το 2024 να υπερδιπλασιαστούν (2,5x)

Στην Προεδρεία της ECR HELLAS ο Γενικός Διευθυντής της Μασούτης
Ο Γενικός Διευθυντής της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. θα εκπροσωπήσει τον κλάδο του Λιανεμπορίου στον Σύνδεσμο

Εξι στους 10 επαγγελματίες απαισιόδοξοι για το 2025 - Τα δύο μεγαλύτερα εμπόδια [έρευνα]
Μεγάλη έρευνα του ΕΕΑ από την Opinion Poll – Τι εκτιμούν οι επαγγελματίες για την πορεία των επιχειρήσεών τους το 2025

Χειρότερες πωλήσεις στις χειμερινές εκπτώσεις για 1 στις 2 επιχειρήσεις του Πειραιά
Καμπανάκι μετά τις χειμερινές εκπτώσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς - Οι 3 πρωτοβουλίες που καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει

Καταλύτης για τις τράπεζες τα νέα business plan - Ανεβάζει τον πήχη η UBS
Ο επενδυτικός οίκος βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τραπεζικές - Οι εκτιμήσεις για το 2025

Πρόεδρος στον Αστέρα Βουλιαγμένης ο Γιώργος Προκοπίου
Διευθύνων σύμβουλος στον Αστέρα Βουλιαγμένης αναλαμβάνει ο Ηρακλής Παύλου.

Ψήφος εμπιστοσύνης της DBRS στις ελληνικές τράπεζες: Ισχυρή κερδοφορία, στρατηγική ευελιξία
Οι ελληνικές τράπεζες ανέφεραν συνολικά καθαρά κέρδη 4,3 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2024, αυξημένα κατά 18% σε ετήσια βάση

Ραντεβού με το ηλεκτρονικό σφυρί για τρεις εταιρείες τροφίμων
Κάποτε μεσουρανούσαν, απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους – Σήμερα οι πλειστηριασμοί των περιουσιακών τους στοιχείων είναι μια πραγματικότητα

Στις 15 Μαρτίου οι εκλογές στις ΚΕΕΕ - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Ο πρόεδρος ανακηρύσσεται ο υποψήφιος ο οποίος θα συγκεντρώσει, τουλάχιστον, το 40% των σταυρών