Με απώλειες έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, διορθώνοντας ελαφρώς από το χθεσινό ράλι, αν και οι συναλλαγές σήμερα έγιναν στη σκιά της τριπλής λήξης των παραγώγων αλλά και του rebalancing λόγω αλλαγών στις σταθμίσεις του S&P 500.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,83% στις 34.618 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,22% στις 4.450 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,56% στις 13.708 μονάδες.
Οι δείκτες ανέτρεψαν και τα μέχρι χτες ενδοσυνεδριακά τους κέρδη σήμερα. Ο Dow κατάφερε να κρατήσει οριακά το θετικό του πρόσημο, στο +0,1%, ενώ ο S&P και ο Nasdaq σημείωσαν απώλειες 0,1% και 0,4%, αντίστοιχα.
Σε επίπεδο τίτλων, η τεχνολογία ήταν ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500, με πτώση άνω του 1,5%. Η Adobe υποχώρησε περισσότερο από 4%, ακόμη και αφού η εταιρεία λογισμικού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα.
Πιέσεις και στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς μια απεργία της United Auto Workers έκλεισε τρία βασικά εργοστάσια που επηρεάζουν τις λειτουργίες της GM στο Wentzville του Μιζούρι, εργοστάσιο μεσαίου μεγέθους pickup και SUV της Ford στο Wayne του Μίσιγκαν και την επιχείρηση Jepp της Stellantis στο Τολέδο του Οχάιο.
Παρόλα αυτά, η εστίαση είναι στα στοιχεία της οικονομίας, ενόψει και της συνεδρίασης της Federal Reserve την ερχόμενη εβδομάδα. «Ο βασικός πληθωρισμός φαίνεται να εξακολουθεί να τείνει προς τη σωστή κατεύθυνση», σχολίασε η Mona Mahajan, της Edward Jones. «Πιστεύω ότι αυτό είναι θετικό δεδομένου ότι η Fed τείνει να εξετάζει τον πυρήνα του πληθωρισμού», πρόσθεσε.
Πάντως, οι προοπτικές για τον πληθωρισμό σε ένα έτος από τώρα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 και πλέον ετών, σύμφωνα με έναν ευρέως παρακολουθούμενο δείκτη κλίματος που δημοσιεύθηκε σήμερα. Η έρευνα καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό σε βάθος ενός έτους υποχώρησαν στο 3,1% τον Σεπτέμβριο, που ισοδυναμεί με το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021.
Επίσης, οι πενταετείς προοπτικές υποχώρησαν στο 2,7%, που ισοδυναμεί με το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020. Ωστόσο, ο συνολικός δείκτης κλίματος υποχώρησε στο 67,7, από 69,5 τον Αύγουστο και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 69,2.
Επίσης, η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή της Νέας Υόρκης βελτιώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve. Ο δείκτης Empire State Manufacturing Survey ανήλθε στο 1,9, σημειώνοντας αύξηση 21 μονάδων από τον Ιούλιο και καλύτερα από τη συναίνεση του Dow Jones για -10.
Latest News
Συντήρηση δυνάμεων στη Wall Street - Σε μίνι μετεκλογικό απολογισμό η αγορά
Οι αμερικανικοί δείκτες προσπαθούν να συντηρήσουν τα κέρδη της εβδομάδας
Δύο ταχυτήτων σήμερα η Wall Street: Άλμα για τον Dow- Άδύναμος ο Nasdaq
O Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,06% και έκλεισε στις 43.870 μονάδες
Παραιτείται στις 20 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ
H παραίτηση του έρχεται δυο χρόνια πριν τη λήξη της θητείας του
Ανακάμπτει η Nvidia, νευρική η… Wall Street
Τα αποτελέσματα της Nvidia στο μικροσκόπιο της Wall Street
Έριξε τις προσδοκίες στη Wall Street η Μπόουμαν - Πιέσεις και στην Nvidia
Η Wall Street περίμενε με ανυπομονησία τα αποτελέσματα της Nvidia - H αλυσίδα λιανικών πωλήσεων Target υποχώρησε πάνω από 21%
Στην αναμονή για την Nvidia η Wall Street
Τα αποτελέσματα της Nvidia θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Nvidia
«Ταύρος» για τον S&P η Goldman Sachs - Ανεβάζει τον πήχη στις 6.500 μονάδες
Η Goldman προέβλεψε ότι τα κέρδη ανά μετοχή για εταιρείες του S&P 500 θα ανέλθουν το 2025 στα 268 δολάρια
Μικτά πρόσημα στη Wall Street, ξεχώρισε η Tesla
Στη Wall Street, το άλμα της Tesla βοήθησε τον τεχνολογικό κλάδο, η υπόλοιπη αγορά εμφάνισε σημάδια διόρθωσης του μετεκλογικού ράλι
Morgan Stanley: Στις 6.500 μονάδες ο S&P 500 το 2025
Η Morgan Stanley παραμένει αισιόδοξη για τους «ποιοτικούς κυκλικούς κλάδους»
Στη «γυάλινη σφαίρα» της UBS - Τι φέρνει η δεύτερη φορά Τραμπ σε ΕΕ και αγορές [πίνακες]
Φιλοεπιχειρηματικές πολιτικές αλλά και άνοδο του πληθωρισμού λόγω δασμών αναμένει η UBS - Μεγάλος χαμένος η Κίνα