Στις «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΔΥΠΑ διοργανώνει για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη εκδήλωση που στόχο έχει να διευκολύνει ανέργους οι οποίοι αναζητούν εργασία ή εργαζόμενους που ψάχνουν νέες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

ΔΥΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με τον ΣΕΒΕ

Περισσότερες από 3.500 συνεντεύξεις έχουν πραγματοποιηθεί ήδη το τελευταίο 24ωρο ενώ οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε διαφορους κλάδους όπως, πληροφορικής, χονδρικής και λιανικής πώλησης, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ενέργειας και ηλεκτροκίνησης, ψυχαγωγίας, logistics, τηλεπικοινωνιών, εξυπηρέτησης πελατών, βιομηχανίες τροφίμων, γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, καλωδίων, τσιμέντου, ανελκυστήρων, συσκευασιών, χαρτιού, επίπλου, δομικών προϊόντων, καλλυντικών, υφάσματος και ένδυσης, μεταλλευτικών και τεχνικών έργων, έργων, μονώσεων, μεταλλικών κατασκευών, αλουμινοκατασκευών, κ.ά.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με υποψήφιους εργαζόμενους και τους ευχήθηκε για την επίτευξη των στόχων τους ενώ συζήτησε και με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων σχετικά με τα προφίλ των υποψηφίων που αναζητούν.

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας ξεπερνάει τις 2.700 σε μεγάλο εύρος ειδικοτήτων και επιπέδων εξειδίκευσης.

Θα τρέξουμε για να έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και είδε από κοντά την πλήρως ανακαινισμένη Πνευμονολογική Κλινική του Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε υποστεί ζημιά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε θάλαμο, τον Απρίλιο του 2022.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η αποκατάσταση της Κλινικής έγινε σε χρόνο ρεκόρ και από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν οι νοσηλευόμενοι.

Μητσοτάκης: Τι θα εξαγγείλει στη ΔΕΘ σύμφωνα με το Reuters

Τόνισε πως η δέσμευση του για ένα νέο σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τα καλύτερα της Ευρώπης, υλοποιείται βήμα- βήμα και σημείωσε πως η κυβέρνηση θα τρέξει ακόμα πιο γρήγορα, έτσι ώστε όλοι οι Έλληνες να έχουν πρόσβαση στις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που τους αξίζουν.

«Είναι μεγάλη χαρά μου αυτές τις δύσκολες μέρες για τη χώρα, να επισκέπτομαι το Νοσοκομείο «Παπανικολάου» για να επιθεωρήσω ένα σημαντικό έργο: την πλήρη ανακαίνιση της Πνευμονολογικής Κλινικής η οποία, όπως ίσως θυμάστε, είχε καταστραφεί από μία πυρκαγιά το 2022. Ένα έργο το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Θέλω να συγχαρώ το νοσοκομείο, τις τεχνικές τους υπηρεσίες, αλλά και όλα τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ που κινητοποίησαν πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, επαναλαμβάνω, πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, προκειμένου από αύριο οι νοσηλευόμενοι να έχουν πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας, έναν υπερσύγχρονο όροφο ο οποίος ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Εργασιακά – Ασφαλιστικά
Aσφαλιστικές εισφορές: Παζάρι για γενναία μείωση
Tax |

Παζάρι για γενναία μείωση ασφαλιστικών εισφορών

Η αύξηση του εργατικού κόστους αλλά και των εσόδων του ΕΦΚΑ ξαναφέρνει στο προσκήνιο το αίτημα των εργοδοτών - H κυβέρνηση επιμένει στον αρχικό της προγραμματισμό για μείωση των εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα