Νέο ρεκόρ «πράσινης» παραγωγής ρεύματος σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, οπότε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) κάλυψαν έως και το 140% της ζήτησης, με το πλεόνασμα να διοχετεύεται σε εξαγωγές, ενώ η συμμετοχή του λιγνίτη μηδενίστηκε.

Ενέργεια: Ρεκόρ για τη χρήση ΑΠΕ το 2022 – Υψηλό 10ετίας για την τιμή του πετρελαίου

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα ο ΑΔΜΗΕ, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου η αυξημένη παραγωγή ενέργειας από αέρα και ήλιο εκτόξευσε τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Διαχειριστής:

– Για 10 συνεχόμενες ώρες η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ «έτρεχε» σε ποσοστά ρεκόρ καλύπτοντας τη συνολική ζήτηση έως και κατά 140%.

– Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας η συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα παρέμεινε μηδενική, κρατώντας τις εκπομπές CO2 από την ηλεκτροπαραγωγή σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η χώρα εξήγαγε σημαντικές ποσότητες από το ενεργειακό πλεόνασμά της μέσω των διασυνοριακών διασυνδέσεων.

«Εν μέσω ενεργειακής μετάβασης και κλιματικής κρίσης, ο ΑΔΜΗΕ συνεχίζει να αναπτύσσει και να ενισχύει το Σύστημα Μεταφοράς, με σύγχρονες και ανθεκτικές υποδομές για ακόμη περισσότερα πράσινα ρεκόρ και μεγαλύτερη ενεργειακή ασφάλεια σε ολόκληρη την Ελλάδα», τονίζει ο ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της
Green |

Vodafone Ελλάδας: Μείωσε κατά 93% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη λειτουργία της

Η Vodafone Ελλάδας έχει επιτύχει 100% προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το 100% των αποβλήτων του δικτύου ανακυκλώνεται ενώ παραμένει ο στόχος μηδενισμού των καθαρών εκπομπών έως το 2028

Ασφάλειες: Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων
Κλιματική αλλαγή |

Η Ευρώπη «δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στο κόστος των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η υπεύθυνη της ρυθμιστικής αρχής της ΕΕ για τις ασφαλίσεις λέει ότι οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες θα δυσκολευτούν να πληρώσουν για τις φυσικές καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση