
Η Apple υποσχέθηκε την Παρασκευή να προσφέρει αναβάθμιση λογισμικού για τα iPhone 12 στη Γαλλία, λόγω διαμάχης για τα επίπεδα ακτινοβολίας, καθώς όμως η ανησυχία επεκτείνεται η εταιρεία ίσως υποχρεωθεί να κάνει το ίδιο για όλη την ΕΕ.
Το iPhone 12 δεν πωλείται πλέον από την Apple, η οποία παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το iPhone 15. Η συσκευή παραμένει ωστόσο διαθέσιμη σε καταστήματα με στοκ ή ως μεταχειρισμένη.
Ποια ευρωπαϊκή χώρα ζητά παύση πωλήσεων του iPhone 12
Αυτή την εβδομάδα, η Γαλλία ανέστειλε τις πωλήσεις iPhone 12 λόγω μετρήσεων που έδειξαν υπέρβαση των ορίων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Η Apple αμφισβήτησε τα αποτελέσματα λέγοντας πως η συσκευή έχει πιστοποιηθεί από πολυάριθμους διεθνείς φορείς και με βάση τα διεθνή στάνταρτ. Παρόλα αυτά η εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διαθέσει ενημέρωση λογισμικού ώστε να συμμορφώνεται με τη διαφορετική μεθοδολογία που εφαρμόζει η Γαλλία στις μετρήσεις.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες δεν έδειξαν κινδύνους για την υγεία από τη χρήση κινητών τηλεφώνων.
Όμως η απόφαση της Γαλλίας προκάλεσε ανησυχία και αλλού στην Ευρώπη. Στο Βέλγιο, ο υπουργός Ψηφιοποίησης δήλωσε ότι ζήτησε από την Apple να αναβαθμίσει το λογισμικό του iPhone 12 σε όλη την ΕΕ, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες αρχές της χώρας του εκτιμούν ότι κίνδυνος δεν υπάρχει.
Η Ιταλία ζήτησε από την Apple να ενημερώσει και εκεί το λογισμικό της συσκευής, ενώ η Γερμανία ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Apple για την εξεύρεση πανευρωπαϊκής λύσης.
Στην Ολλανδία, η Αρχή Ψηφιακών Υποδομών ανέφερε ότι δέχτηκε κλήσεις από ανήσυχους καταναλωτές. Ξεκίνησε δική της έρευνα και βρίσκεται σε επαφή με τις γερμανικές και γαλλικές αρχές.
Η Δανία, αντίθετα, διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.
Η νέα μεθοδολογία που εφαρμόζει η Γαλλία από το 2020 προβλέπει μετρήσεις ακτινοβολίας όχι μόνο για το κεφάλι και το σώμα αλλά και για το χέρι που κρατάει τη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση η ακτινοβολία μετράται από απόσταση 0 χιλιοστών, αντί 5 χιλιοστών όπως ισχύει για τις μετρήσεις στο σώμα.
Θεωρητικά, η ακτινοβολία του κινητού μπορεί να προκαλέσει θέρμανση των ιστών, δεν είναι όμως «ιονίζουσα» ακτινοβολία που μπορεί να βλάψει βιολογικά μόρια όπως το DNA.


Latest News

Πόσο κοστίζουν τα «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» στο ChatGPT
Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Όλτμαν, εξήγησε ότι η φράση «η ευγένεια δεν κοστίζει τίποτα» δεν ισχύει ακριβώς στην περίπτωση του ChatGPT.

Πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων σε Meta και Apple από την ΕΕ
Τα πρόστιμα θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εντάσεις με τον Τραμπ, ο οποίος έχει απειλήσει με δασμούς χώρες που τιμωρούν τις αμερικανικές εταιρείες

Οι ψηφιακοί κίνδυνοι της AI για τη δημιουργία action figures και χαρακτήρων Ghibli
Οι εικόνες αυτές μπορεί να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω εκπαίδευση των μοντέλων AI ή ακόμα και να συμπεριληφθούν σε δημόσια datasets

SAP: Άνοδος 58% στα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας
Η μετοχή του γίγαντα λογισμικού SAP σημειώνει άνοδο 9,3% μετά την αύξηση των κερδών πρώτου τριμήνου

To όραμα του Βαρδή Βαρδινογιάννη - Γιατί επενδύει στο ελληνικό eGaming
Παρά την ισχυρή οικογενειακή παράδοση, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ο νεότερος επενδύει σε eGaming και κυβερνοσφάλεια - Το ελληνικό όραμα και η συμμετοχή της ALTER EGO VENTURES

Γιατί η Samsung επιδιώκει τεχνολογική συμμαχία με κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
Η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη μετατόπιση του επιχειρηματικού στόχου της Samsung από ακόλουθο σε πρωτοπόρο

Η Silicon Valley θέλει να δημιουργήσει ρομποτικό στρατό για τους «καλούς τύπους» με σύμμαχο την ΑΙ
H Silicon Valley έχει κάνει σημαντική στροφή προς την άμυνα τα τελευταία χρόνια με επενδύσεις εκατοντάδων δισεκατομμυρίων

Τι περιμένουν οι επενδυτές απο τον Ιλον Μασκ ;
Απαντήσεις για την πτώση των πωλήσεων αλλά και για την παραγωγή ενός φθηνότερου μοντέλου της Tesla αναμένουν οι επενδυτές

Η Huawei έτοιμη να προωθήσει προηγμένο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
Το νέο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης 910C που ετοιμάζει η Huawei έρχεται τη στιγμή που η Κίνα αναζητά εναλλακτικές λύσεις στα τσιπ της Nvidia

Γιατί η Apple εγκλωβίστηκε στους δασμούς Τραμπ
Η Apple πωλεί περισσότερα από 220 εκατομμύρια iPhone ετησίως και σύμφωνα με τις περισσότερες εκτιμήσεις, εννέα στα δέκα κατασκευάζονται στην Κίνα