
Προεκλογικά έθεσα ως στόχο ο μέσος μισθός να διαμορφωθεί στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης που παραχωρεί στο περιθώριο της 87ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας ότι ενώ ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με κυβερνητική απόφαση, ο μέσος είναι απόφαση της αγοράς.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οι μισθοί στην Ελλάδα αυξάνονται, η ανεργία μειώνεται και υπάρχει ζήτημα από τις επιχειρήσεις να βρουν εργαζόμενους, ως εκ τούτου πληρώνουμε περισσότερα. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να παρέχουν υψηλότερους μισθούς κι αυτό φαίνεται από την κερδοφορία τους.
«Πολλές φορές λέω στους επιχειρηματίες που παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν εργαζόμενους, ότι θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα» υπογράμμισε.
Κλείνει η ψαλίδα με την Ευρώπη
Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, υπενθύμισε ότι παραμένει στόχος της κυβέρνησης ο μέσος μισθούς να πλησιάσει τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό, υπογραμμίζοντας ότι ο μέσος μισθός ήταν στο 62% του ευρωπαϊκου μέσου όρου το 2019 και πλέον έχει ανέλθει στο 68%.
Ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία έχει επιδείξει ανθεκτικότητα στην πρόσφατη κρίση, λέγοντας ότι η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 2% όταν η ευρωζώνη με το «ζόρι έχει ανάπτυξη». «Ολοι βλέπουμε τα σύννεφα στην παγκόσμια οικονομία, η ελληνική δείχνει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι «επενδύσεις συνεχίζονται σε πολλούς κλάδους, με πρωταγωνιστή τον τουρισμό».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στα σημαντική χρηματοδοτικά κονδύλια που θα πέσουν στην αγορά το 2023-24.
Τέλος, είπε ότι οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, είναι παρεμβάσεις που στοχεύουν να προστατεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων


Latest News

Τα φορο-τρικ που έφεραν την μεγάλη «ανατροπή» - Το σχέδιο Πιτσιλή
Οι φορολογικές δηλώσεις έχουν καθιερωθεί ως το εθνικό σπορ των Έλλήνων - Τι είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Τετραήμερο λουκέτο απο την ΑΑΔΕ σε γνωστό club στο Μπουρνάζι
Σωρεία παραβάσεων διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε γνωστό club στο Μπουρνάζι.

Πρώτα ο... οβελίας, μετά οι συντάξεις - Πότε τελικά πληρώνουν τα ταμεία
Οι ημερομηνίες πληρωμής για τς συντάξεις ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών

ΟΤ Delphi Economic Forum X – Γ. Πιτσιλής: Έρχονται προσυμπληρωμένες δηλώσεις για τις εταιρείες
Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, μίλησε στο ΟΤ Delphi Economic Forum X

Το app για να υπολογίσετε το δώρο Πάσχα - Τι αλλάζει από φέτος
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 30η Απριλίου κάθε έτους

Η διοίκηση του ΒΕΑ ζητά να μην περάσουν σε ιδιώτες οι ασφαλιστικές οφειλές
Με επιστολή προς την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η διοίκηση του ΒΕΑ (Βιοτεχνικό Επιμελητήρίο Αθήνας) ζητά την απόσυρση του άρθρου ώστε να μην περάσουν σε ιδιώτες οι ασφαλιστικές οφειλές

Στα 2,53 δισ. ευρώ τα κρατικά φέσια: Επέστρεψαν στα χρόνια των μνημονίων
Το Δημόσιο χρωστά 2,53 δισ. σε ιδιώτες – στα 824 εκατ. οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων - Τη μερίδα του λέοντος έχουν τα νοσοκομεία και οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης

Γιατί σπεύδουν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις - Τι έχει αλλάξει
Οι φορολογικές δηλώσεις τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς - Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» - Τα οφέλη για τους εργαζόμενους
Το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ» έρχεται να αναβαθμίσει και να απλουστεύσει τις λειτουργίες του υφιστάμενου συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ Ι»

Ποιες αλλαγές εξετάζονται στις συλλογικές συμβάσεις - Ξεκινά κοινωνικός διάλογος
Το φθινόπωρο θα παρουσιασθεί ο οδικός χάρτης για τις συλλογές συμβάσεις – Κεντρικό αίτημα η επαναφορά τους