
Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης που παραχωρεί στο περιθώριο της 87ης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από δείκτες».
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και σημείωσε ότι τα επιδόματα που δίνονται και θα συνεχίσουν να δίνονται είναι «επιδερμικός τρόπος» αντιμετώπισης.
Σύμφωνα με τον ίδιον ο πρώτος πυλώνας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι η σταθερή και μόνιμη αύξηση του εισοδήματος: «Η ακρίβεια κάποια στιγμή θα αποκλιμακωθεί, οι αυξήσεις στους μισθούς θα μείνουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. «Χρειάζεται σταθερή και μόνιμη αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος, μέσω αύξησης μισθών και μείωσης φόρων» υπογράμμισε.
Ο δεύτερος πυλώνας αντιμετώπισης είναι η λειτουργία της αγοράς, τόνισε.
Ενίσχυση των ελέγχων
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι το προσεχές διάστημα οι έλεγχοι στην αγορά θα πολλαπλασιαστούν.
«Κάνουμε συστηματικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Θέλω να επιμείνω σ’ αυτό. Μπορούμε πια να ερευνούμε αν οι αυξήσεις που γίνονται είναι δικαιολογημένες. Π.χ. οι αυξήσεις στα προϊόντσ λόγω της Θεσσαλίας δεν είναι δικαιολογημένες, αν κάποιος το κάνει πρέπει να τον βρούμε και να τον τσακίσουμε. Εχουμε επιβάλει σε μεγάλες εταιρείες μεγάλα πρόστιμα για πλασματικές εκπτώσεις. Αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε, δεν είναι εύκολο να την κερδίσουμε. Οσο μεγάλος κι αν είσαι, το κράτος θα είναι αμείλικτο».


Latest News

Μητσοτάκης για Moody’s: Πλήρως προσηλωμένοι στις μεταρρυθμίσεις
«Η αναβάθμιση της Ελλάδας σε Baa3 της Moody's σηματοδοτεί το τελευταίο βήμα για την αποκατάσταση της επενδυτικής μας βαθμίδας από όλους τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης», επισημαίνει.

Με προϊόντα made in Greece γεμίζουν το καλάθι τους οι καταναλωτές - Τι δείχνει έρευνα
Οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιλέγουν για τις αγορές τους προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (private label)

Ποιος Ευρωπαίος ζει περισσότερο - Η πρωταθλήτρια περιοχή στην Ελλάδα
Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά 3-10 χρόνια, ανάλογα με τη χώρα

Πού ψάχνουν πολυτελή ακίνητα τα βαριά πορτοφόλια - Οι περιοχές
Τα πολυτελή ακίνητα κερδίσουν συνεχώς νέο έδαφος - H Ελλάδα κατατάσσεται στις 10 πρώτες χώρες παγκοσμίως στις προβλεπόμενες καθαρές εισροές εκατομμυριούχων για το 2024

Τρία στοιχήματα για 5 οικονομικά υπουργεία - Το guidance Μαξίμου μέχρι τις εκλογές
Η κυβέρνηση θέλει σε βάθος 2ετίας να ανακοινώνει σταδιακά τα θετικά μέτρα που αφορούν το εισόδημα, τις αλλαγές στις κλίμακες φορολογίας και να επιταχύνει τις δράσεις για υποδομές και τις συγκοινωνίες.

Ολοκληρώθηκε το παζλ της επενδυτικής βαθμίδας - Τι σημαίνει ο «χρησμός» της Moody's
Η Moody’s Ratings αναβάθμισε την ελληνική οικονομία σε Baa3 από Ba1. Η προοπτική έχει αλλάξει σε σταθερή από θετική

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της την κρίση χρέους
«Η Ελλάδα, παρά τις διεθνείς πολυεπίπεδες αναταράξεις, έχει αλλάξει σελίδα», τόνισε ο κ. Παπαθανάσης

Χατζηδάκης για αναβάθμιση Moody's: H Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν, εφαλτήριο για περαιτέρω άνοδο
«Η σημερινή αναβάθμιση σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός μεγάλου κύκλου για την ελληνική οικονομία«, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης

Έπεσε... το «κάστρο» της Moody's - Έδωσε την επενδυτική βαθμίδα στην ελληνική οικονομία
Τι οδήγησε στην αναβάθμιση της οικονομίας - Το σκεπτικό της απόφασης
![ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/misthoi-600x396.jpg)
Άνοδος 5,4% το μισθολογικό κόστος το τέταρτο τρίμηνο του 2024 [γραφήματα]
Τι δείχνουν τα στοιχεία