Ισχυρές πιέσεις δέχεται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάνοντας πάνω από 15 μονάδες, αποτυπώνοντας για ακόμη μία ημέρα την αδυναμία του να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη και να βγει από το εύρος που έχει καθηλωθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,38% στις 1.234,42 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,47% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.006,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 2,50% στις 957,34 μονάδες.

Συνεργασία του ΧΑ για την ανάπτυξη Αγοράς Εθελοντικών Πιστώσεων Αντιστάθμισης Εκπομπών CO2

«Ουρές» διόρθωσης

Όπως όλα δείχνουν η αγορά δεν έχει ολοκληρώσει τη διορθωτική πορεία που ακολουθεί από τα τέλη του Αυγούστου, με τις όποιες ανοδικές κινήσεις να γίνονται καλές ευκαιρίες για να δώσουν τις εντολές τους οι πωλητές. Έτσι, το ΧΑ παραμένει καθηλωμένο στο εύρος των 1.213 – 1.255 μονάδων στην παρούσα, παραμένοντας σε πολύ κοντινή απόσταση με τη ζώνη της στήριξης των 1.220 μονάδων.

Οι προθέσεις άλλωστε αποτυπώθηκαν και στην αύξηση του τζίρου μόλις η αγορά διολίσθησε σε αρνητικά εδάφη, σε αντίθεση με τις συναλλαγές που έγιναν την πρώτη ώρα της συνεδρίασης κατά την οποία ο γενικός δείκτης είχε θετικό πρόσημο. Και «πρωταγωνιστής» σε αυτή την εικόνα είναι ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος και σήμερα έδειξε αδυναμία να επιβεβαιώσει τις 980 μονάδες, διολισθαίνοντας πλέον κάτω και από τη στήριξη των 960 μονάδων. Η επόμενη «στάση» είναι οι 930 μονάδες.

Σχολιάζοντας τη νευρικότητα της αγοράς, ο Συμεών Μαυρουδής της Fast Finance, και στον λόγο για τον οποίον δεν κινείται επιθετικά μετά τις αναβαθμίσεις, ένα μέρος της «έκπληξης» που ήρθε από τους Οίκους έχει ήδη αποτυπωθεί στο ταμπλό, και προφανώς τιμολογηθεί. Εξάλλου, η τραγική συγκυρία στη Θεσσαλία χάλασε το κλίμα, με την ενδεχόμενη επιβάρυνση στην ψυχολογία, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean χάνει 4,76% και κάτω από τα 12 ευρώ, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και Alpha Bank να την ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 3%. Άνω του -2% κινούνται οι Quest, Πειραιώς, Motor Oil και Μυτιληναίος και άνω του -1% οι ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Jumbo, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Eurobank, Cenergy και ΔΕΗ.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Autohellas και Λάμδα, με τον ΟΠΑΠ να παλεύει να μην διολισθήσει σε αρνητικά εδάφη. Από την άλλη, Ελληνικά Πετρέλαια και Coca Cola συντηρούν το θετικό τους πρόσημο, με τον ΟΤΕ να διαφοροποιείται θετικά από την αγορά καθώς ενισχύεται κατά 1,27%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών