Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, εν αναμονή της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, με τους επενδυτές να μην είναι βέβαιοι πότε θα κορυφωθούν τα επιτόκια και πώς αυτό θα επηρεάσει τη ζήτηση ενέργειας.

Η έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) έδειξε εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αργού που ήταν σύμφωνη με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Eυρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Αντέδρασαν ανοδικά

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησαν κατά 46 σεντς ή 0,5% στα 93,88 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Οκτωβρίου υποχώρησε κατά 20 σεντς ή 0,2% στα 91,00 δολάρια.

Το συμβόλαιο WTI για τον Οκτώβριο λήγει την Τετάρτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού WTI για τον Νοέμβριο , τα οποία σύντομα θα αποτελέσουν τον πρώτο μήνα των ΗΠΑ, σημείωσαν άνοδο περίπου 18 σεντς στα 90,30 δολάρια.

Παρά τη μικρή πτώση των τιμών, τόσο το Brent όσο και το WTI βρίσκονταν σε τεχνικά υπεραγορασμένο έδαφος για 14η συνεχόμενη ημέρα, που θα ήταν το μεγαλύτερο σερί για το Brent από το 2012 και για το WTI από το 2018.

Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed για τα επιτόκια για να αξιολογήσουν τις προοπτικές της οικονομικής ανάπτυξης και της ζήτησης καυσίμων. Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, αλλά το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην προβλεπόμενη πορεία της πολιτικής της.

«Το ράλι του πετρελαίου κάνει ένα μικρό διάλειμμα, καθώς κάθε έμπορος περιμένει μια σημαντική απόφαση της Fed που μπορεί να γείρει την πλάστιγγα για το αν η αμερικανική οικονομία θα έχει μια ήπια ή σκληρή προσγείωση», εξηγεί στο Reuters ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην εταιρεία δεδομένων και αναλύσεων OANDA.

Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, λόγω των ισχυρών εξαγωγών αργού πετρελαίου, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και ντίζελ μειώθηκαν καθώς τα διυλιστήρια άρχισαν την ετήσια φθινοπωρινή συντήρηση, ανέφερε την Τετάρτη η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities