Να επανέλθει στον ανοδικό «διάδρομο» επιχειρεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να βρει τις στηρίξεις του μετά το χθεσινό sell off και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη αρκετών χαρτοφυλακίων που έχουν επηρεαστεί από τις απώλειες του Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 1.229,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.992,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,60% στις 954,67 μονάδες.

Σκεπτικισμός

Μπορεί το ΧΑ να έχει γίνει αποδέκτης διθυραμβικών σχολίων και συστάσεων από ξένους οίκους και επενδυτικές τράπεζες, που σε διαφορετική χρονική στιγμή θα λειτουργούσαν «απογειωτικά», εντούτοις σήμερα δεν μπορεί να αποτινάξει την επιφυλακτικότητα που έχει δημιουργηθεί στους επενδυτικούς κόλπους. Οι μεγάλες απώλειες σε αρκετούς τίτλους από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα διψήφιων ποσοστών, αν και έχουν δημιουργήσει πολύ καλά σημεία εισόδου ή επανεισόδου, έχουν επιδεινώσει την εμπιστοσύνη, καθιστώντας τους αγοραστές επιφυλακτικούς.

Ήδη δύο φορές έχει δοκιμαστεί η στήριξη των 1.220 μονάδων, με την αγορά όμως να την «προστατεύει», αλλά μέχρι εκεί. Όπως σχολιάζουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, θα πρέπει σταδιακά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια πιο ισχυρή αντίδραση εάν θέλει η αγορά να μην ξαναδοκιμάσει τις στηρίξεις της και να ξαναμπεί στον ανοδικό διάδρομο… απογείωσης.

Εκεί που αποδίδεται η νευρικότητα της αγοράς πάντως είναι περισσότερο στις αλλαγές θέσεων που συντελούνται, με την αγορά να δείχνει ότι έχει αγοραστές, αλλά αυτοί είναι “απαιτητικοί” στις τιμές που θέλουν να παρέμβουν. Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι αλλαγές, τότε θα αρχίσει να υλοποιείται στην πράξη η στρατηγική με βάση τις πρόσφατες αναβαθμίσεις.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ και Εθνική σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ σε ήπια ανοδικά εδάφη κινούνται οι Coca Cola, EYDAP, OTE, Eurobank, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Cenergy, ΟΠΑΠ, Quest, Τιτάν και Πειραιώς.

Η Aegean συνεχίζει την έντονα πτωτική της πορεία καταγράφοντας σήμερα απώλειες 2,61%, με τον Σαράντη και την Τέρνα Ενεργειακή να χάνουν 1,20% και 1,03% αντίστοιχα. Ήπιες απώλειες σημειώνουν οι Jumbo, Motor Oil, Μυιτληναίος, Autohellas και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών