![Ίλον Μασκ: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τα προνόμιά του στην Tesla](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/masktesla.jpg)
Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης εις βάρος του Ίλον Μασκ εκτείνεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που ήταν γνωστό, και αφορά εκτός από τα «προνόμια» του μεγιστάνα και τις οικονομικές δοσοληψίες μεταξύ της Tesla και των άλλων εταιρειών που συνδέονται με τον δισεκατομμυριούχο.
Όπως αναφέρει η WSJ οι έρευνες εκτείνονται χρονικά μέχρι το 2017, ενώ παράλληλα έρευνα διαγάγει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).
Ιλον Μασκ: Ετοιμάζει… ταρίφα για όλους τους χρήστες του «X»
Η Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνά το μυστηριώδες «Project 42» της Tesla, το οποίο φέρεται ότι περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γυάλινου σπιτιού για τον επικεφαλής της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η χρήση εταιρικών κεφαλαίων για προσωπικά έξοδα είναι παράνομη στις ΗΠΑ όπως και στις περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο
Οι νέες πληροφορίες δείχνουν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν ευρύτερο ενδιαφέρον για τις ενέργειες του Μασκ και της Tesla από ό, τι ήταν προηγουμένως γνωστό και ότι επιδιώκουν πιθανές ποινικές διώξεις.
Η ανάρτηση Μασκ
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ο Μασκ αρνήθηκε ότι υπάρχει κάποιο έργο που αφορά την κατασκευή σπιτιού για τον ίδιο.
«Δεν φτιάχνω κανένα είδος σπιτιού, πόσο μάλλον γυάλινο!» έγραψε στην ανάρτησή του.
Η χρήση εταιρικών κεφαλαίων για προσωπικά έξοδα είναι παράνομη στις ΗΠΑ όπως και στις περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο, ειδικά όταν πρόκειται για μια εισηγμένη εταιρεία. Εάν διαπιστωθεί ότι μια δημόσια εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει κεφάλαια για προσωπική χρήση ενός στελέχους, τότε η εφορία αναλαμβάνει δράση, ενώ συνήθως ακολουθούν και αγωγές από τους μετόχους.
Η σύνδεση των εταιρειών
Ο Μασκ διευθύνει διάφορες εταιρείες εκτός από την Tesla – μεταξύ των οποίων η εταιρεία πυραύλων SpaceX και η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων X (πρώην Twitter).
Τον περασμένο Οκτώβριο, περίπου την εποχή που ο Μασκ αποκτούσε την εταιρεία που τότε ήταν γνωστή ως Twitter, δανείστηκε 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τη SpaceX. Αποπλήρωσε το δάνειο με τόκους τον επόμενο μήνα.
Περίπου την εποχή που έκλεισε η συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο Μασκ κάλεσε μηχανικούς της Tesla να εξετάσουν τις υποδομές του Twitter.
Ο Μασκ κατέθεσε πέρυσι σε δίκη στο Delaware που αφορούσε την αποζημίωσή του, ότι οι υπάλληλοι της Tesla το έκαναν αυτό «σε εθελοντική βάση μετά το πέρας του ωραρίου».
Η Tesla ανέφερε σε ένα αρχείο proxy του Απριλίου ότι το Twitter είχε πραγματοποιήσει δαπάνες ύψους περίπου 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τον Φεβρουάριο βάσει συμφωνιών με τον κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων. Ανέφερε επίσης ότι είχε συμφωνίες με τη SpaceX.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Baidu: Θα κυκλοφορήσει φέτος μοντέλο AI επόμενης γενιάς](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/2024-02-09T054552Z_105199907_RC27S1AV8U7D_RTRMADP_5_BAIDU-AI-SMARTPHONES-600x400.jpg)
Η Baidu θα κυκλοφορήσει μοντέλο AI επόμενης γενιάς φέτος
Η προγραμματισμένη κυκλοφορία της Baidu έρχεται εν μέσω εντεινόμενου ανταγωνισμού στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης της Κίνας
![Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/Sam-Altman-1-600x400.jpg)
Άλτμαν: Το κόστος χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώνεται κατά 10 φορές κάθε χρόνο
Ο Σαμ Άλτμαν, Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, λέει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιείται συχνότερα καθώς το κόστος της θα συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα.
![Τεχνητή νοημοσύνη: Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον Christie’s](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/AI-art-600x338.jpg)
Αντιδράσεις καλλιτεχνών για δημοπρασία έργων ΑΙ από τον οίκο Christie's
Οι δημιουργικές βιομηχανίες ανησυχούν ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να αντιγράψει ή ακόμα και να αντικαταστήσει τα πρωτότυπα έργα τους
![Τεχνητή νοημοσύνη: Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/12/macron-600x400.jpg)
Ποιοί, πόσο και πως θα επενδύσουν στο όραμα Μακρόν για AI
Ο Γάλλος πρόεδρος μιλά πριν από τη σύνοδο κορυφής AI στο Παρίσι για το 109 δισ. ευρώ όραμα του
![InvestAI: Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_ai2-600x352.png)
Ευρωπαϊκές επενδύσεις 200 δισ. ευρώ στην τεχνητή νοημοσύνη
Την πρωτοβουλία InvestAI για την κινητοποίηση 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
![ICEYE: Συνεργασία με την SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PR_Satim-x-ICEYE-600x422.png)
Συνεργασία ICEYE και SATIM στην ανάλυση εικόνων SAR με χρήση AI
Η ICEYE και η SATIM θα ενισχύσουν τη χρήση δεδομένων SAR συνδυάζοντας δορυφορικές εικόνες SAR και προηγμένες λύσεις ανάλυσης
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![NXP: Με 307 εκατ. δολ. αποκτά την Kinara, που αναπτύσσει τεχνολογία νευρωνικών μονάδων επεξεργασίας (NPUs)](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Eindhoven-Netherlands-600x338.jpg)
Νέα εξαγορά απο την NXP - Αποκτά για 307 εκατ. δολ. εταιρεία που αναπτύσσει NPUs
Είναι η τρίτη εξαγορά για την ολλανδική εταιρεία NXP Semiconductors - Είχαν προηγηθεί η TTTech Auto (625 εκατ.δολ) και η Aviva Links για 242,5 εκατ.δολ.
![Μασκ: Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολάρια για την OpenAI](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/06/mask-1-600x400.jpg)
Προσφορά «μαμούθ» 97,4 δισ. δολαρίων από Μασκ για την OpenAI - Τι απάντησε ο Άλτμαν
Τι περιλαμβάνει η προσφορά - Οι παλιοί συνεργάτες Σαμ Άλτμαν και Μασκ «κοντράρονται» ήδη στα δικαστήρια για την κατεύθυνση της εταιρείας
![Μητσοτάκης: Επαφές με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι – Στο επίκεντρο τα data centers](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/sdf-600x400.jpg)
Επαφές Μητσοτάκη με εταιρείες τεχνολογίας στη Σύνοδο AI στο Παρίσι - Στο επίκεντρο τα data centers
Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης είχε συνάντηση μεταξύ άλλων με τον Demis Hassabis, Νομπελίστα, συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deepmind, εταιρείας η οποία ανήκει στην Google