
Ένα βήμα πριν την έναρξη της δημόσιας προσφοράς και τη διαδικασία εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, βρίσκεται η Optima bank, ύστερα από την έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα το Ενημερωτικό Δελτίο προβλέπει την πραγματοποίηση της δημόσιας προσφοράς το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου, με τη διάθεση 21.000.000 νέων μετοχών, που αποτελεί το 28,5% του συνόλου των μετοχών της.
Με τα νέα κεφάλαια που αναμένεται να προσεγγίσουν τα 150 εκατ. ευρώ, η Optima bank θα αποκτήσει περαιτέρω δυναμική, ενισχύοντας τα ίδια κεφάλαιά της που θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του δανειακού της χαρτοφυλακίου. Στόχος της Optima bank είναι να συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας την επιχειρηματικότητα μέσω της χορήγησης δανείων για βιώσιμα επενδυτικά σχέδια, που σέβονται το περιβάλλον, προάγουν την εταιρική κοινωνική ευθύνη, και συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Optima Bank: Έγκριση ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Τα αποτελέσματα
Πρόσφατα, η τράπεζα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2023, παρουσιάζοντας κέρδη 44,1 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, ποσό που υπερβαίνει τα κέρδη ολόκληρης της περσινής χρονιάς. Τα κέρδη αυτά ετησιοποιημένα αντιστοιχούν σε 29,6% απόδοση ιδίων κεφαλαίων. Το σύνολο του ενεργητικού της ανήλθε σε 3,2 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 601 εκατ. ευρώ έναντι της 31.12.2022, ενώ οι καταθέσεις της στο α’ εξάμηνο του έτους ξεπερνούν τα 2,8 δισ. ευρώ. Ως προς τα δάνεια, αυτά υπερέβησαν τα 2 δισ. ευρώ αυξημένα κατά 351 εκατ. ευρώ σε σχέση με το τέλος του 2022.
Ο Πρόεδρος της Optima bank κ. Γεώργιος Τανισκίδης, σημείωσε σχετικά: “Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν από την έναρξη λειτουργίας της Optima bank, έχουμε πετύχει πολλά. Εργαζόμαστε μεθοδικά, με πίστη στις δυνάμεις μας και είμαστε βέβαιοι πως με την εισαγωγή της τράπεζάς μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αγορά και οι επενδυτές θα διακρίνουν την αξία που δημιουργεί η Optima bank. Επιδίωξή μας είναι να συνεχίσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξή μας, διατηρώντας τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, που μας καθιστούν τράπεζα αναφοράς στην ελληνική αγορά.”
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Optima bank κ. Δημήτρης Κυπαρίσσης, δήλωσε: “Σε λίγες ημέρες, με την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδό μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιτυγχάνουμε έναν ακόμα στόχο της στρατηγικής που χαράξαμε από την έναρξη της λειτουργίας μας. Η σπουδαία αυτή στιγμή για την τράπεζά μας, μας βρίσκει σε εξαιρετική οικονομική θέση και μάλιστα με προοπτικές για σημαντική περαιτέρω ανάπτυξη. Η Optima bank, έχει ήδη αφήσει το στίγμα της στην τραπεζική και επιχειρηματική αγορά και κοιτά το μέλλον με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία.”


Latest News

Φόρτσαρε στο φίνις το Χρηματιστήριο - Ανέκτησε και τις 1.700 μονάδες
Η αποφασιστική διατήρηση των 1.700 μονάδων δείχνει να χρειάζεται περισσότερα καύσιμα, με το πρώτο τεστ να είναι από αύριο

Βλέπει… αλλά δεν «ακουμπά» τις 1.700 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε ένα δύσκολο λόγω διεθνούς αβεβαιότητας περιβάλλον, το ΧΑ έχει καταφέρει να βρίσκεται σε επαφή με τις 1.700 μονάδες

«Βλέπει» και πάλι τις 1700 μονάδες το ΧΑ - Καταλύτης οι τράπεζες
Oι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες διατηρούν τη μεσοπρόθεσμη ανοδική τους εικόνα

Πάνω και από τις 1.670 μονάδες το χρηματιστήριο - Αλμα άνω του 4% για τις τράπεζες
Μετά από μια εβδομάδα με σημαντικά κέρδη, η αγορά είδε σήμερα τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P

Με τραπεζική ώθηση «βλέπει» και τις 1.700 μονάδες το ΧΑ
Κομβικός παραμένει ο ρόλος του τραπεζικού κλάδου, τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη

Μοιρασμένο το ταμπλό στο ΧΑ, με το βλέμμα στις ΗΠΑ
Η αγορά βλέπει πλέον τη σφραγίδα του ΒΒΒ στην ελληνική οικονομία από τον οίκο S&P – Κάτι που έχουμε να δούμε πάρα πολλά χρόνια

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες