
Ο ινδός ηθοποιός Ανίλ Καπούρ, γνωστός από ταινίες του Bollywood και από το βραβευμένο με Όσκαρ Slumdog Millionaire, κέρδισε δικαστική μάχη στη χώρα του για τη χρήση της εικόνας και της φωνής του σε έργα τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ).
Bollycoins – To Bollywood αποκτά τα δικό του NFT
Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ινδίας στο Νέο Δελχί έρχεται εν μέσω της μεγάλης απεργίας των ηθοποιών του Χόλιγουντ οι οποίοι μεταξύ άλλων ανησυχούν για τη χρήση ψηφιακών κλώνων τους χωρίς πληρωμή.
Ο Καπούρ πέτυχε την έκδοση ασφαλιστικών μέτρων κατά 16 καταγγελόμενων, οι οποίοι πλέον απαγορεύονται «να αξιοποιούν κατά οποιονδήποτε τρόπο το όνομα, την εμφάνιση, την εικόνα, τη φωνή ή άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του για να παράγουν οποιοδήποτε προϊόν.
O ηθοποιός εξέφρασε τη συμπαράστασή του για τους αμερικανούς συναδέλφους του: «Είμαι πάντα πλήρως στο πλευρό τους και πιστεύω ότι τα δικαιώματά τους πρέπει να προστατευτούν» είπε στο περιοδικό Variety.
«Πιστεύω ότι [η απόφαση] είναι πολύ προοδευτική και σπουδαία, όχι μόνο για εμένα αλλά και για άλλους ηθοποιούς […] επειδή η τεχνολογία ΑΙ εξελίσσεται καθημερινά».
Ο Καπούρ προσέφυγε στη δικαιοσύνη για τη χρήση της εικόνας του σε συνθετικά βίντεο, gif και emojι. Κατήγγειλε επίσης τη χρήση της χαρακτηριστικής ατάκας του «jhakaas» από ταινία του 1985, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «τέλειο». Και σε αυτή την περίπτωση δικαιώθηκε από το δικαστήριο.
Στις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο, ηθοποιοί και σεναριογράφοι ανησυχούν τώρα ότι τα στούντιο θα στραφούν στην τεχνητή νοημοσύνη για να περιορίσουν το κόστος και να αυξήσουν τα έσοδα.
Ήδη, η τεχνολογία χρησιμοποιείται για να σβήνει τις ρυτίδες των πρωταγωνιστών ή να αλλάζει τις κινήσεις των χειλιών τους όταν οι ταινίες μεταγλωττίζονται.
Στις διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται με τα στούντιο του Χόλιγουντ, η ένωση των ηθοποιών ζητά να μην χρησιμοποιείται η εικόνα και η φωνή των ηθοποιών χωρίς τη συγκατάθεσή τους και χωρίς πρόσθετη αγωγή.
Όπως είπε ο Καπούρ, «είναι θέμα χρόνου πριν μπορούν να αναδημιουργήσουν οποιοδήποτε νεκρό πρόσωπο σε οποιαδήποτε ηλικία».
Πηγή: in.gr


Latest News

Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο: «Θησαυροφυλάκιο» για τον ορυκτό πλούτο της χώρας από την ΕΑΓΜΕ
Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) δημιούργησε ένα νέο μουσείο, με σκοπό την προστασία, τη διαφύλαξη, την οργάνωση και την προβολή του ορυκτού πλούτου και της γεωλογικής ιστορίας της χώρας μας

Πώς το Minecraft κατέκτησε τον κόσμο;
Η ταινία «A Minecraft Movie» που βρίσκεται στις αίθουσες και το «κόλλημα» του ηθοποιού Τζακ Μπλακ - Tο βιντεοπαιχνίδι Minecraft με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών

Sotheby’s: Ο Αμερικανός CEO Τσαρλς Στιούαρτ που κρατάει το τιμόνι σε ασταθή οικονομικά νερά
Ο Διευθύνων Σύμβουλος toy Sotheby's μίλησε για την μπανάνα 6,2 εκατομμυρίων δολαρίων, τους δισεκατομμυριούχους κρυπτονομισμάτων και το μέλλον της αγοράς τέχνης

«Μπλόκο» από το ΚΑΣ σε Λάνθιμο για γύρισμα στην Ακρόπολη - Τι συνέβη
Ο βραβευμένος Έλληνας δημιουργός Γιώργος Λάνθιμος ήθελε να κάνει ένα γύρισμα για τη νέα του ταινία «Bugonia» στην Ακρόπολη, ωστόσο το ΚΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην κάνει δεκτό το αίτημά του.

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν
O ηθοποιός Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν πέθανε σε ηλικία 90 ετών

Νταν Κιούριακ: Οι Καναδοί αισθάνονται ότι έχουν δεχτεί επίθεση
Δύο χρόνια ανάπτυξης θα κοστίσουν οι δασμοί που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στον Καναδά δηλώνει στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» ο συνεργάτης του CD Howe Institute

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αλλαγή ώρας: Γιατί γίνεται πάντα Κυριακή – Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μπροστά
Η αλλαγή ώρας μπορεί να αναστατώσει το σώμα μας, να προκαλέσει αϋπνίες, ημικρανίες και πονοκεφάλους