![Τουρισμός για Όλους: Πώς θα πάτε φθηνές χειμερινές διακοπές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/03/ot_tourismos_ergazom.png)
Ολόκληρο το χρόνο θα διαρκέσει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», με την πλατφόρμα tourism4all να ανοίγει πιθανότατα αρχές Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν τις πρώτες κρατήσεις εντός του Οκτωβρίου ή από Νοέμβριο.
Τουρισμός για όλους: Έναρξη τον Οκτώβριο του 2023
Με το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους, οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν. Η επιδότηση είναι 150 ευρώ ανά δικαιούχο.
Ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200 ευρώ για ΑμεΑ, με αναπηρία από 67% και άνω.
Ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.
Τα εισοδηματικά κριτήρια
Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που φτάνουν μέχρι τα 31.000 ευρώ και συγκεκριμένα
Ατομικό εισόδημα:
- Χωρίς τέκνα ορίζεται ως ανώτατο εισόδημα τα 16.000 ευρώ
- Με 1 τέκνο τα 17.500 ευρώ εισόδημα.
- Με 2 τέκνα τα 19.000 ευρώ εισόδημα.
- Με 3 τέκνα τα 21.000 ευρώ εισόδημα.
- Για τους πολύτεκνους ορίζεται 26.000 ευρώ εισόδημα.
Οικογενειακό εισόδημα (Έγγαμοι και σύμφωνο συμβίωσης):
- Χωρίς τέκνα ανώτατο εισόδημα είναι τα 28.000 ευρώ.
- Με 1 τέκνο τα 29.500 ευρώ εισόδημα.
- Με 2 τέκνα τα 31.000 ευρώ εισόδημα.
- Με 3 τέκνα τα 33.000 ευρώ εισόδημα.
- Πολύτεκνοι 38.000 ευρώ εισόδημα.
Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται η διαδικασία των αιτήσεων να γίνεται ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ των αιτούντων, δηλαδή κλιμακωτά.
Πότε είναι η κλήρωση
Η διαδικασία των αιτήσεων θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και αμέσως μετά, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα σχεδόν επίσης επτά ημερών οπότε και θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων
![Τουρισμός: Ιούλιος, ο «καλύτερος» μήνας του 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/tourismos-600x401.jpg)
Νέο ρεκόρ στον τουρισμό - Ποιος ήταν ο «καλύτερος» μήνας το 2024 [γράφημα]
Η αύξηση των αφίξεων αεροπορικώς επιβεβαιώνει την δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός
![Σαντορίνη: Πόσο μπορούν να πλήξουν τα Ρίχτερ τα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/07_02_ot_toyrist_ESODA_EXO-600x352.png)
Η Σαντορίνη σείεται - Τα Ρίχτερ στα τουριστικά έσοδα της χώρας [γράφημα]
Η Σαντορίνη δίνει το 4% των τουριστικών εσόδων της χώρας – Η πρώτη εκτίμηση σε ανάλυση της Εθνικής Τράπεζας για τις επιπτώσεις στον τουρισμό από τους σεισμούς
![Τουρισμός: Στα 29,3 εκατ. οι διεθνείς αφίξεις του 2024 – Οι top5 κύριες αγορές [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/touris-600x400.jpg)
Πόσοι τουρίστες ήρθαν πέρυσι - Το top5 των χωρών που «ψήφισαν» Ελλάδα [γράφημα]
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς κινήθηκε ο τουρισμός πέρυσι - Τι δείχνει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ για τις «Διεθνείς Αεροπορικές Αφίξεις: 2023-2024»
![Σεισμοί στη Σαντορίνη: Πλήγμα στον τουρισμό, στρίβει για Χανιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/viking-star-600x400.jpg)
Χτύπημα στον τουρισμό της Σαντορίνης – Αλλάζει ρότα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη αναγκάζουν το VIKING STAR σε αλλαγή πλεύσης – Το νέο στοίχημα για τον τουρισμό, οι επισκέπτες για το Πάσχα