Σε χαμηλά επίπεδα καθηλώνεται τελικά η αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε νωρίτερα να διαπεράσει την αντίσταση των 1.235 μονάδων, οι βραχυπρόθεσμοι έσπευσαν να πάρουν τη διαφορά της αντίδρασης περιορίζοντας την κίνηση.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,52% στις 1.224,03 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 54,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.002,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2,45% στις 969,44 μονάδες.
Θολώνουν το τοπίο οι βραχυπρόθεσμοι
Οι βραχυπρόθεσμοι που θέλουν να “μαζέψουν” τις απώλειες του Σεπτεμβρίου και να εμφανίσουν λίγο καλύτερο ισοζύγιο στο τέλος του τρίτου τριμήνου του έτους δείχνουν να είναι “βιαστικοί” στο να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών από την Παρασκευή. Και με το χαμηλό του δείκτη στις 1.182 μονάδες την Παρασκευή, έως τις 1.240 μονάδες σήμερα η απόσταση είναι μεγάλη και αρκούντως ελκυστική για να βγουν και πάλι οι πωλητές, αν και αυτοί μέχρι τώρα στοχεύουν σε επιλεγμένους τίτλους.
Η σημερινή εικόνα, της αναδίπλωσης της αγοράς από το πρωινό +1,85% είναι ένα δείγμα που ενδεχομένως να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, καθώς όπως επισημαίνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, η αγορά θα συνεχίσει τη μείωση του ρίσκου, αλλά χωρίς να είναι διατεθειμένη να χάσει κι άλλο από το ήδη χαμένο έδαφος του Σεπτεμβρίου. Στον μήνα ο γενικός δείκτης χάνει πάνω από 7%, ενώ στο τρίμηνο οι απώλειες ξεπερνούν το 4,5%.
Ήδη οι εγχώριοι αναλυτές μιλούν για αρκετά καλή διόρθωση, τόσο σε ποσοστό όσο και σε διάρκεια, μετά από πολύ μεγάλη ανοδική κίνηση. Είναι λογικό από την στιγμή που τόσο μεγάλο διάστημα ανέβαινε περιμένοντας την επενδυτική βαθμίδα να βγάλει διόρθωση. Άλλωστε μιλάμε για μία αλλαγή φρουράς τουλάχιστον εν μέρει μιας και ένα μέρος των funds που είχαν τοποθετηθεί θα αποχωρούσαν με την ένταξη της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα. Οι νέοι συμμετέχοντες ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά ξέροντας ότι μπροστά τους έχουν και τις τραπεζικές πωλήσεις πακέτων.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 4,03%, με τις Eurobank, Alpha bank, Aegean, Ελλάκτωρ, Εθνική και ΔΕΗ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Στο +1,66% είναι ο ΟΠΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Τιτάν, Σαράντης, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Jumbo.
Από την άλλη, η Quest χάνει 2,02%, με τις ΓΕΚ Τέρνα και ΟΤΕ να είναι στο -1,35% και -1,08% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Cenergy, Motor Oil, Coca Cola, Autohellas, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και Τέρνα Ενεργειακή.
Latest News
Μια ανάσα από τις 1.400 μονάδες το ΧΑ - Άλμα άνω του 9% για ΕΛΧΑ
Η πλειονότητα των τίτλων στο χρηματιστήριο Αθηνών εμφάνισε αρκετές αλλαγές στα πρόσημα μέχρι το τέλος που επικράτησαν οι θετικές τάσεις
Συντηρεί τα κέρδη το ΧΑ - Παραμένουν οι επιλεκτικές πιέσεις
Μπορεί να δείχνει το ΧΑ ότι μπορεί να συνεχίσει την αντίδραση που άρχισε χτες, αλλά η ορμή είναι σαφώς χαμηλότερη
Παλεύει μεταξύ πωλητών και αγοραστών το ΧΑ - Στηρίζει η ΕΛΧΑ
Με την αγορά να εξακολουθεί να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, η εστίαση παραμένει σε συγκεκριμένους τίτλους
Μπαίνει στον FTSE 25 η Optima Bank - Βγαίνει η Autohellas
Οι αλλαγές που ανακοίνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και ο οίκος FTSE Russell
Έβγαλε αντίδραση το ΧΑ μετά από το πενταήμερο πρέσινγκ
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,31% στις 1.384,60 μονάδες
Συντηρεί τα κέρδη του ΧΑ το άλμα του Τιτάν
Η αγορά προσπαθεί να διαπεράσει τα επίπεδα των 1.380 μονάδων και να βελτιώσει ελαφρώς την αρνητική τεχνική της εικόνα
Αντίδραση μετά τη βουτιά στο ΧΑ - Αγκάθι ο τζίρος
Η αγορά δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι από τις 12 Νοεμβρίου, όταν και άρχισε ένα πολυήμερο πτωτικό σερί
Τριπλό χτύπημα στο ΧΑ με απώλειες 4 δισ. σε δύο ημέρες
Οι πολιτικές εξελίξεις, τα νέα γεγονότα στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και το σενάριο για «πλαφόν» στο ρεύμα πλήττουν το Χρηματιστήριο Αθηνών
Στο «κόκκινο» ο Γενικός Δείκτης - Eurobank και Jumbo έσωσαν τις 1.390 μονάδες
Οι επενδυτές αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα και την έντονη ανησυχία τους για τις προεκτάσεις των πολιτικών εξελίξεων του σαββατοκύριακου
Κυριαρχούν οι πωλητές, δοκιμάζονται τα χαμηλά Οκτωβρίου στο ΧΑ
Το χρηματιστήριο ζυγίζει τον παράγοντα του πολιτικού κινδύνου