Η παραμονή του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο του 2% της Fed παραμένει μεγαλύτερος κίνδυνος από το να επιβραδύνει η σφιχτή πολιτική της κεντρικής τράπεζας την οικονομία περισσότερο από όσο χρειάζεται για να τεθεί υπό έλεγχο ο ρυθμός αύξησης των τιμών, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Όστιν Γκούλσμπι.

«Ο κίνδυνος να παραμείνει ο πληθωρισμός υψηλότερος από εκεί που τον θέλουμε είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος», τόνισε μιλώντας στο CNBC. «Πρέπει να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο στόχο… Θα έπρεπε να έχουμε 100% δέσμευση».

Βιλερουά (ΕΚΤ) για επιτόκια: «Σημασία έχει η διάρκεια και όχι το επίπεδο»

Επεσήμανε οτι η Fed θα πρέπει να δίνει προσοχή σε όλα τα δεδομένα για να δει αν χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων. Επιπλέον αναφάρθηκε στην  συζήτηση σχετικά με την τρέχουσα φάση της πολιτικής της Fed εκτιμώντας ότι «θα σταματήσει να είναι το πόσο περισσότερο θα αυξήσει, και θα μετατραπεί σε καλά πόσο καιρό πρέπει να κρατήσουμε τα επιτόκια» στο ανώτατο επίπεδο.

Η Fed διατήρησε την περασμένη εβδομάδα το ομοσπονδιακό επιτόκιο αναφοράς σταθερό σε ένα εύρος από 5,25% έως 5,5%, με τους περισσότερους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αναμένουν ότι θα χρειαστεί μία ακόμη αύξηση του επιτοκίου κατά ένα τέταρτο της μονάδας φέτος.

Πιο συγκεκριμένα, μείωσαν στο μισό το ρυθμό με τον οποίο αναμένεται να μειωθεί το επιτόκιο πολιτικής το επόμενο έτος καθώς επιβραδύνεται ο πληθωρισμός, με τους αξιωματούχους να προβλέπουν μόνο μισή μονάδα μείωσης του επιτοκίου το επόμενο έτος έναντι της πλήρους ποσοστιαίας μονάδας μείωσης που αναμενόταν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή