Το ταμπλό συνεχίζει να προβληματίζει τους επενδυτές, καθώς έχει "κάψει" με πανηγυρικό τρόπο την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Κι αυτό διότι ο Γενικός Δείκτης έχει ήδη εισέθει σε αρνητικό έδαφος από την περασμένη εβδομάδα κάτω από τις 1220 μονάδες.

Και παρά την τίμια προσπάθεια για ανοδική αντίδραση, τελικά οι αγοραστές αποδεικνύονται αδύναμοι σε αυτήν τη φάση, με το τεχνικό σκέλος να θυμίζει διάσπαση και επιβεβαίωση.

Η πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας επιβεβαίωσε την ως άνω αναφερθείσα εικόνα, και από τα υψηλά του +1,86% στην αρχή, επήλθαν συντονισμένες ρευστοποιήσεις που αρχίζουν και δημιουργούν νευρικότητα.

Η ζώνη των 1285 μονάδων είναι η ταφόπλακα, διότι από εκείκαι πέρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς θα εγκαταλείψουν και οι πιο υπομονετικοί. Και ο Δείκτης χρειάζεται κατοχύρωση των 1240 για να επανέλθει επιθετικός.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγορά προτίμησε να περιμένει λίγο ακόμα πριν απογειωθεί, δεδομένων των συνθηκών που “φωνάζουν” για ανοδική συνέχιση σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Και οι επόμενες συνεδριάσεις θα δείξουν πόσο χαμηλά θέλουν να τοποθετηθούν τα κεφάλαια, καθώς ισχύει ότι η Ελλάς παραμένει στο στόχαστρο σημαντικών κεφαλαίων.

Τα οποία θα ανασκουμπωθούν και μετά τις 20/10, εφόσον ο S&P αποφασίσει να προσφέρει την επενδυτική βαθμίδα.

Αν κάτι τέτοιο παραταθεί, θα χρειαστεί επιπλεόν υπομονή, αν και έχει ήδη αρχίσει μια προεξόφληση για τέτοιο σενάριο.

Σε αυτήν τη φάση, η πρώτη επιλογή τίτλων ανήκει σε εκείνους που άντεξαν τις πιέσεις, τουλάχιστον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεταξύ αυτών, ΟΠΑΠ, ΠΕΤΡΟ, ΚΑΡΕΛ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, CENER, ΕΥΡΩΒ, ΜΠΕΛΑ, ΕΝΤΕΡ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής