
Το τεράστιο ποσό των 100 έως 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι διαθέσιμα για επενδύσεις στην Ινδία, από τα συνολικά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων που έχουν οι επενδυτές στη διάθεσή τους, όπως αναφέρει η Anu Aiyengar, παγκόσμια επικεφαλής συγχωνεύσεων και εξαγορών της JPMorgan.
Η Aiyengar, σε συνέντευξή της στο Bloomberg Television κατά τη διάρκεια του κλειστού για το κοινό συνεδρίου της τράπεζας με επενδυτές στην Ινδία, επισήμανε το ταχέως αναπτυσσόμενο ΑΕΠ της Ινδίας ως έναν από τους λόγους που την καθιστούν τόσο ελκυστική στους επενδυτές.
Το νέο «big deal»: Οι «διάδρομοι» Μπάιντεν και ο ρόλος της Ινδίας
Επενδυτικές ευκαιρίες
«Είναι δύσκολο να βρεις μια αγορά σαν αυτήν, που να έχει ταυτόχρονα χαρακτηριστικά ανάπτυξης και σταθερότητας, καθώς και πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών σε διάφορους τομείς», πρόσθεσε η Aiyengar.
Συνολικά, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές στην Ινδία ανήλθαν στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια στο εννεάμηνο του έτους, σημειώνοντας πτώση σχεδόν 72% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η συγχώνευση της Housing Development Finance Corp. με την HDFC Bank Ltd., στην οποία η JPMorgan συμμετείχε μαζί με άλλους 17 συμβούλους, βοήθησε το συνολικό ύψος των συγχωνεύσεων και εξαγορών στη χώρα να φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ πέρυσι. Ωστόσο, η εικόνα για το 2023 είναι εντελώς διαφορετική, καθώς η παγκόσμια αγορά συγχωνεύσεων και εξαγορών έχει καταρρεύσει.
Η JPMorgan κατατάσσεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον όγκο συγχωνεύσεων και εξαγορών στο εννεάμηνο του έτους, ανεβαίνοντας από την τρίτη θέση το 2022, σύμφωνα με τους πίνακες κατάταξης του Bloomberg.
Εκτός από τις κυρίαρχες επενδυτικές θεματικές της τεχνολογίας και της υγειονομικής περίθαλψης, η Aiyengar ανέφερε τις υποδομές και τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια ως ιδιαίτερα ισχυρούς κινητήριους παράγοντες των συγχωνεύσεων και εξαγορών στην Ινδία.
«Υπάρχουν πολλά νέα επενδυτικά κεφάλαια που επικεντρώνονται αποκλειστικά στις υποδομές και οι δαπάνες για υποδομές στην Ινδία είναι σημαντικές», δήλωσε.
Όσον αφορά τις ευκαιρίες εξόδου νέων εταιρειών στις αγορές, η Aiyengar βλέπει κινητικότητα στην πρόσφατα αδρανή αγορά αρχικών δημόσιων προσφορών (IPO).


Latest News

Lazard: Προσλαμβάνει πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Αμερικανικής Βουλής
Το νέο απόκτημα της Lazard, Πάτρικ ΜακΧένρι, ήταν γνωστός ως σύμμαχος της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων στο Κογκρέσο

«Παζάρια» της Uber για την απόκτηση της τουρκικής πλατφόρμας delivery Trendyol Go
Η Uber Eats δραστηριοποιείται επί του παρόντος σε περίπου 45 χώρες και σε περισσότερες από 6.000 πόλεις, δημιουργώντας έσοδα 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024.

Το Plan B των πλούσιων Αμερικανών - Γιατί ανοίγουν μαζικά λογαριασμούς στην Ελβετία
Η ουδέτερη πολιτική της Ελβετίας, η σταθερή οικονομία, το ισχυρό νόμισμα και το αξιόπιστο νομικό σύστημα προσελκύουν πελάτες

Οι τουρίστες αποφεύγουν τις ΗΠΑ και... στριμώχνουν την αγορά πετρελαίου
Μια πτώση του τουρισμού προς τις ΗΠΑ φαίνεται στα στοιχεία για τη ζήτηση πετρελαίου

Μπορούν 1,6 τρισ. δολάρια να λύσουν το πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας;
Το πακέτο μέτρο που ανακοίνωσε η Κίνα τον Νοέμβριο για να στηρίξει τις υπερχρεωμένες τοπικές κυβερνήσεις είναι σε εξέλιξη

Θα μπορούσε ο Τραμπ να απολύσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας;
Στο προσκήνιο μετά από 90 χρόνια η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που έμεινε στην ιστορία ως «Εκτελεστής του Χάμφρεϊ εναντίον ΗΠΑ»

H δυναμική επιστροφή της Puma με αθλητικά τρεξίματος
Με το λανσάρισμα αυτό, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, η Puma προσπαθεί να αναβιώσει το brand, σε ένα άθλημα που βοήθησε να διαδοθεί

Ελ Εριάν: Η οικονομία σε ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά
Ο κορυφαίος οικονομολόγος Μοχάμεντ Ελ Εριάν βλέπει τις ρωγμές στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ και

Η Coca Cola επαναλανσάρει το BodyArmor με στόχο την αναζωογόνηση των πωλήσεων
To προϊόν BodyArmor της Coca Cola θα αρχίζει να εμφανίζεται στα ράφια με τη νέα εφμάνιση αυτό τον μήνα

Προσεχώς και... Αudi θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - Το σχέδιο της VW
Η παραγωγή αυτοκινήτων Audi στις ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα βήμα ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου VW