Νευρικότητα και αρκετές μεταβολές προσήμου εμφάνισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αφομοιώνουν τα αυξημένα επίπεδα πληθωρισμού, την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων και τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί για την παγκόσμια οικονομία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,2%, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Μαρτίου. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,43% στις 7.593 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,25% στις 15.217 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,03% στις 7.071 μονάδες.

Κοντά σε πολυετή υψηλά οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης

Οι διεθνείς αγορές βρίσκονται σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία προσπαθούν να προσαρμοστούν στην αύξηση των πιθανοτήτων ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε πολυετή υψηλά να δείχνουν την προσπάθεια εισροής σε πιο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία.

Επίσης, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας έχει επίσης σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, καθώς η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι τα επιτόκια πολιτικής θα πρέπει να διατηρηθούν υψηλά για αρκετά μεγάλη διάρκεια για να συμβάλουν ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, ο γερμανικός δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK υποχώρησε στο -26,5 τον Οκτώβριο, από το αναθεωρημένο χαμηλότερα -25,6 τον προηγούμενο μήνα, υποδεικνύοντας ότι η εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη.

Νέο πρέσινγκ πωλητών για τις 1.200 μονάδες του ΧΑ

Το ίδιο μοτίβο, δηλαδή κλείσιμο εκ διαμέτρου αντίθετο με την έναρξη της συνεδρίασης, ακολούθησε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς από τις 1.228 μονάδες το πρωί, λίγο έλειψε να χάσει και τις 1.200 μονάδες, για τις οποίες επιστρατεύτηκαν επιλεγμένες δεικτοβαρείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές