Συνέχεια στη συσσώρευση δίνει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να παραμείνει σε επαφή με τις 1.220 μονάδες, χωρίς όμως να δείχνει κάποια σημάδια πιο “καθαρής” κίνησης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,01% στις 1.219,60 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.978,97 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,13% στις 961,72 μονάδες.

Παραμένει η κόπωση στην αγορά

Μετ’ εμποδίων εξελίσσεται σήμερα η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο, καθώς υπάρχει πρόβλημα μετάδοσης των δεδομένων σε μία πλατφόρμα παρόχου. Έτσι, οι συναλλαγές γίνονται με ακόμη μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα, ενώ η επιλεκτικότητα είναι ευρύτερη καθώς είναι εμφανές ότι απουσιάζει από την αγορά η ξεκάθαρη τάση που θα ενισχύσει κάποιο από τα δύο σενάρια, της ανόδου ή της πτώσης.

Άλλωστε, δεν είναι πλέον κρυφό ότι παρά τα πολύ καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν αρκετές εισηγμένες, οι αγοραστές δεν “συγκινήθηκαν”, παραμένοντας στην αίθουσα αναμονής προκειμένου να δουν το σήμα που θα αλλάξει την αρνητική βραχυπρόθεσμη τάση. Ήδη μάλιστα η αγορά έχει “κάψει” δύο εξαιρετικά νέα, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από DBRS και τη διπλή αναβάθμιση σε ένα σκαλί κάτω από αυτήν από την αυστηρότερη Moody’s.

Πάντως, όπως συμφωνούν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, η αγορά προφανώς επηρεάζεται από την εισαγωγή της Optima Bank στο ΧΑ, αλλά και τις προοπτικές των placement του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις ελληνικές τράπεζες, τα οποία και θα “σηκώσουν” αρκετά κεφάλαια. Βέβαια, οι αισιόδοξες αναλύσεις δεν λείπουν, με τους εγχώριους αναλυτές να συστήνουν στους επενδυτές να δουν το ΧΑ μακροπρόθεσμα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ χάνει 2,03%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια να υποχωρούν κατά 1,07%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Eurobank, Alpha Bank, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Aegean και ΟΠΑΠ.

Από την άλλη, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, Λάμδα, Jumbo, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΛΧΑ προσπαθούν να κρατήσουν το θετικό τους πρόσημο, ενώ δεν έχουν πρόσημο οι Μυτιληναίος, Cenergy, Coca Cola, Motor Oil, Autohellas και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών