![Δημοσκόπηση: Την κυβέρνηση «δείχνουν» ως βασική αιτία για τις καταστροφές σε Θεσσαλία και Έβρο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/09/00_0003_091020231694361086.jpg)
Δυσαρεστημένοι από το έργο της κυβέρνησης και ειδικά από τους χειρισμούς της στις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα δηλώνουν οι πολίτες, που συμμετείχαν στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολογούν, επίσης, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων, αναδεικνύουν ξανά την ακρίβεια ως το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ απαντούν εάν τους επηρεάζουν τα τελευταία γεγονότα στην απόφαση για το ποιους θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πτώση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – Πόσοι «βλέπουν» διάσπαση; – Πρώτη δημοσκόπηση με πρόεδρο Κασσελάκη
Η συντριπτική πλειοψηφία – ποσοστό 61,9% – δήλωσε ότι αυτή την περίοδο η χώρα βαδίζει τη λάθος κατεύθυνση και μόνο το 6,9% απάντησε «προς τη σωστή».
Αν ήταν… κόμμα, θα έβγαινε κυβέρνηση
Σταθερά πρώτη είναι η ακρίβεια, με ποσοστό 48,6%, στα προβλήματα που απάντησαν οι πολίτες ότι θεωρούν ως τα πιο σοβαρά για τη χώρα.
Η κυβέρνηση, βασική υπεύθυνη για την έκταση των καταστροφών
Στη δεύτερη θέση με 42,5% είναι η οικονομική ανάπτυξη, ενώ οι φυσικές καταστροφές και η πολιτική προστασία καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με 22,3%.
Ακολουθούν η ανεργία με 16,5%, η κατάσταση στο ΕΣΥ με 14,6%, τα εθνικά θέματα / ελληνοτουρκικά με 11,2% και η κατάσταση στην παιδεία – τελευταία – με 10,9%.
Καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δήλωσαν, σε ποσοστό 69,6%, οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, από το συνολικό έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα.
Στον αντίποδα, αρκετά και πολύ ικανοποιημένοι είπαν ότι είναι σε ποσοστό 29,5%.
Πολύ μεγαλύτερη είναι η δυσαρέσκεια από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απάντησαν «καθόλου» ικανοποιημένοι σε ποσοστό 65,1%.
Μόνο σε ποσοστό 6,8% δήλωσαν αρκετά ικανοποιημένοι και 23,4% λίγο ικανοποιημένοι.
Η κυβέρνηση, βασική υπεύθυνη για την έκταση των καταστροφών
Αξιοσημείωτο είναι το εύρυμα που αφορά στις κυβερνητικές ευθύνες για την έκταση των καταστροφών σε Θεσσαλία και Έβρο.
Η πλειοψηφία «δείχνει» ως βασική αιτία την κυβέρνηση, με ένα ποσοστό της τάξης του 34%, ενώ αμέσως μετά έρχεται το κράτος και οι παθογένειές του με 23,5%.
Τρίτη αιτία με 20,7% απαντούν πως είναι το πρωτόγνωρο μέγεθος των φυσικών φαινομένων και τέταρτη με 15% η αυτοδιοίκηση.
Ανάλογη είναι η γνώμη τους και για τα αντανακλαστικά που έδειξε η κυβέρνηση για τις καταστροφές και για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.
Το 47,9% δήλωσε καθόλου ικανοποιημένο, το 23,8% λίγο, το 19,4% αρκετά και μόνο το 6,1% πολύ.
Θα «τιμωρήσουν» τους υπεύθυνους στις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Οι πολίτες ρωτήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, εάν όλα αυτά τα αρνητικά γεγονότα των τελευταίων μηνών πρόκειται να επηρεάσουν την απόφασή τους για το ποιον θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που έρχοναι στις 8 Οκτωβρίου.
Το 56,9% απάντησε ότι θα επηρεαστεί πολύ (33,7%) και αρκετά (23,2%).
Από την άλλη πλευρά, το 41,2% δήλωσε πως δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα την απόφασή του η κατάσταση – καθόλου το 27,9% και λίγο το 13,3%.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.