Την αναστολή του τέλους διαμονής στα καταλύματα για τη χειμερινή σεζόν εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε σχετικές ανακοινώσεις.

Πηγές θέλουν η σχετική απόφαση να λαμβάνεται κατόπιν αντιδράσεων των ξενοδόχων και ιδίως για τους χειμερινούς μήνες όπου οι τιμές των δωματιών είναι χαμηλότερες και άρα η επιβάρυνση μεγαλύτερη.

«Χτύπημα κάτω από τη μέση» ο φόρος διαμονής – Έως 10% η αύξηση στην τιμή του δωματίου

Ζήτημα ανταγωνιστικότητας

Οι εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών μονάδων θέτουν ευθέως ζήτημα ανταγωνιστικότητας και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβερνητική πολιτική επιδιώκει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το τέλος διαμονής είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 87ης ΔΕΘ με στόχο να ισχύσει από το 2024. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η επιβολή του τέλους διαμονής μετά τη χειμερινή περίοδο θα λειτουργήσει ανταποδοτικά με δεδομένο ότι τα έσοδα θα είναι περισσότερα και αυτά θα κατευθυνθούν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε έργα υποδομής που αφορούν στην τουριστική βιωσιμότητα και αειφορία.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το υπουργείο Τουρισμού, αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα στον χάρτη του χειμερινού τουρισμού, μετά τις καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα σε ιδιαίτερα σημαντικά περιοχές για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, άμεσα θα ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα για τον χειμερινό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι το τέλος διαμονής διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία των ξενοδοχείων ως εξής:

· 1,5 ευρώ για ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, ενοικιαζόμενα δωμάτια και βραχυχρόνια μίσθωση,

· 3 ευρώ για ξενοδοχεία 3 αστέρων,

· 7 ευρώ για ξενοδοχεία 4 αστέρων,

· 10 ευρώ για ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός