Σε μικρές κινήσεις σε ένα εύρος πέριξ των 1.200 μονάδων αναλώνεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δεν μπορεί ούτε να εκδηλώσει μια πιο μεγάλη αντίδραση, αλλά ούτε επιτρέπει στους πωλητές να πάρουν τα ηνία.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,58% στις 1.200,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 23,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,62% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.911,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,43% στις 917,27 μονάδες.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Οδήγησε στο «πράσινο» ο Hang Seng

Εντολές στην Alpha Bank

Με το 1/3 του μέχρι τώρα όγκου να έχει διακινηθεί από την Alpha Bank, η αγορά κινείται σε πολύ χαμηλούς συναλλακτικούς ρυθμούς, παλεύοντας να κρατηθεί πέριξ των 1.200 μονάδων. Η μεταβλητότητα έντονη, με τους αγοραστές να παραμένουν επιλεκτικοί, αν και επικρατούν σχετικά λόγω της απουσίας μεγάλων εντολών πώλησης.

Μια εικόνα που προσομοιάζει με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, κατά τις οποίες οι τζίροι είτε γίνονταν στην πρώτη ώρα, είτε στις τελευταίες ώρες. Επιβεβαιώνεται λοιπόν η έλλειψη κατεύθυνσης στην παρούσα για την αγορά, με την ευαισθησία σε διαφόρων ειδών στοιχεία και δεδομένα να είναι αυξημένη σε σχέση με το πως κινήθηκε η αγορά τους τελευταίους μήνες.

Παρόλα αυτά, ο γενικός δείκτης παραμένει σε σε αρνητική περιοχή με την απώλεια των 1.220 μονάδων και τη μετέπειτα τεχνική επιβεβαίωση, την περασμένη εβδομάδα. Και με γνώμονα την ανάγκη ανακούφισης των τιμών από τις υπεραποδόσεις του τελευταίου 12μήνου, είναι λογικό να συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις. Και όσο παραμένει η αγορά κάτω από τις 1.240 μονάδες, το κλίμα δεν μπορεί να βελτιωθεί, με την επιβεβαίωση να αναμένεται στις 1.180 μονάδες.

Στο ταμπλό

Η Λάμδα ξεχωρίζει στο ταμπλό με κέρδη 2,44%, ενώ η Alpha Bank, στο +1,20% ξεχωρίζει με τον όγκο που έχει διακινήσει. Άνω του 1% όμως είναι και τα κέρδη σε Aegean, Τιταν, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Coca Cola και Σαράντης, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, Jumbo, Εθνική, ΕΛΧΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

Από την άλλη, ΕΥΔΑΠ, Quest και Autohellas, χάνουν πάνω από 1%, με τις Eurobank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια επίσης να κινούνται σε αρνητικά εδάφη. Χωρίς μεταβολή είναι οι Cenergy και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών