
Την χορήγηση έκτακτου βοηθήματος στο ύψος των αναγκών, αποζημίωση όλων των ζημιών στο 100% και την πραγματοποίηση άμεσα όλων των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ζήτησαν μεταξύ άλλων σήμερα κάτοικοι, εκπρόσωποι σωματείων, ενώσεων και συλλόγων στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, στον απόηχο των καταστροφών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα Daniel και Elias.
ΠΟΕΔΗΝ για Παλαμά: Οι ασθενείς εξετάζονται σε υγειονομική βόμβα
Στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι «ζητάμε να μας δώσουν πίσω τη ζωή μας», μίλησαν για ελλείψεις και σοβαρά προβλήματα που λιμνάζουν τρία χρόνια μετά τον ΙΑΝΟ, ενώ θεώρησαν αναγκαίο την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών, και τη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας. «Τίθεται λοιπόν ανάγκη σήμερα και άμεσα να παρθούν μέτρα απέναντι στο ενδεχόμενο μιας νέας καταστροφής», είπαν χαρακτηριστικά, ενώ τονίστηκε δε πώς «δεν χωράει κανένας εφησυχασμός».
«Άμεση καταγραφή των ζημιών»
Ζήτησαν παράλληλα να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και καταστροφών σε οικίες, υποδομές, καταστήματα, καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, κλπ και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια. Στα αιτήματα ήταν μεταξύ άλλων άμεσα συνεργεία με αρμόδιους επιστήμονες των κρατικών υπηρεσιών να διενεργήσουν αυτοψίες με στόχο τον έλεγχο και τη διόρθωση προβλημάτων και αστοχιών σε αναχώματα και φράγματα καθώς και την άμεση βελτίωση της ικανότητας των υπαρχόντων έργων για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από μια πιθανή νέα ισχυρή βροχόπτωση. Επίσης να μαζευτούν τα νεκρά ζώα που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την υγεία του λαού, αφού έχουν μετατρέψει το δήμο σε μια τεράστια υγειονομική βόμβα.
Για την υγειονομική περίθαλψη
Να επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Παλαμά ώστε να καλύψει τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής. Να μεριμνήσει ο δήμος για τη διαμονή όλων των ανθρώπων που έμειναν άστεγοι λόγω των τεράστιων καταστροφών που υπέστησαν τα σπίτια. Και να μαζευτούν οι τεράστιοι όγκοι της κατεστραμμένης οικοσκευής που βρίσκονται σε όλα τα χωριά. Κεντρικός ομιλητής του συλλαλητηρίου ήταν ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας ( ΕΟΑΣΚ ) κ. Κώστας Τζέλλας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός ολοκληρωμένου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, ενώ μίλησε για τραγικά ελλιπής υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας. Στη συνέχεια ανέπτυξε αναλυτικά το διεκδικητικό πλαίσιο του συλλαλητηρίου. Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν εκπρόσωποι του Αγροτικού και Εμπορικού Συλλόγου Παλαμά, του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας, της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας και του Στεκιού Πλημμυροπαθών Παλαμά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Τα ήξεις αφήξεις του Ντόναλντ Τραμπ
Προχθές τα είχε με τον Πούτιν, μετά επιτέθηκε ξανά στον Ζελένσκι ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει πως ενδεχομένως να διεκδικήσει τρίτη θητεία παρά τα όσα λέει το αμερικανικό Σύνταγμα

Οι γυναίκες έχουν το λόγο - Καμπάνια του ΣΕΛΠΕ
Οι γυναίκες δεν περιμένουν να πάρουν θέση-την διεκδικούν-την δημιουργούν-την κατακτούν -Tο μήνυμα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας(ΣΕΛΠΕ)

Ποια ξένα πανεπιστήμια κατέθεσαν αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα
Τα 12 φαίνεται ότι έχουν φτάσει τα ξένα πανεπιστήμια που έχουν καταθέσει αίτηση για ίδρυση παραρτημάτων στην Ελλάδα – Πώς γίνεται η αξιολόγηση

MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης και τον Μάρτιο
To MEGA αναδείχτηκε κορυφαίος σταθμός στην ελληνική τηλεόραση για το σύνολο του Α’ τριμήνου του 2025.

Διπλή αναβάθμιση της Πειραιώς από την DBRS - Σε BBB, σταθερό το outlook
Η αναβάθμιση 2 βαθμίδων και η σταθερή τάση αντικατοπτρίζουν τις ισχυρές και συνεχείς βελτιώσεις στην κερδοφορία και το προφίλ κινδύνου του Ομίλου

Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα είναι στα 950 ευρώ το 2027
«Στηρίζουμε σταθερά και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας

Ζημιές από τις πλημμύρες σε Πάρο και Μύκονο
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην Μύκονο και την Πάρο, με τις πλημμύρες να αφήνουν πίσω τους σοβαρές ζημιές

«Δεν αστειεύομαι» – Ο Ντόναλντ Τραμπ, το Σύνταγμα και τα σχέδια για μια τρίτη προεδρική θητεία
Παρά το συνταγματικό όριο, ο Ντόναλντ Τραμπ και υποστηρικτές του μιλούν ήδη όλο και πιο συχνά για το πώς ο Αμερικανός νυν θα μπορούσε να παραμείνει στην εξουσία μετά το 2028

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν στη σκιά της φυλάκισης Ιμάμογλου
Στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ ο Γεραπετρίτης θα δει το Φιντάν με ατζέντα και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας

Τραμπ: Η καταδίκη της Λεπέν θυμίζει τη χώρα μας
«Πολύ μεγάλη υπόθεση» χαρακτήρισε ο Τραμπ την καταδίκη της Μαρίν Λεπέν, για την οποία όπως είπε «Ξέρω πολύ καλά πώς είναι» καθώς «θυμίζει τη χώρα μας».