
Με προβλήματα στην υδροδότηση για την παροχή καθαρού πόσιμου νερού ζουν για ακόμη μία ημέρα οι κάτοικοι του Βόλου. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τεχνικών συνεργείων της ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, φαίνεται πως θα αργήσει για μερικές ακόμη ημέρες η αποκατάσταση των μεγάλων βλαβών που υπέστησαν τα αντλιοστάσια,τα υδραγωγεία και το δίκτυο διανομής νερού από την κακοκαιρία Elias. Η έλλειψη πόσιμου νερού σε σπίτια και επιχειρήσεις καλύπτεται από τις δωρεάν διανομές εμφιαλωμένων νερών.
Κακοκαιρία Elias: Πρώτη σύγκριση των βροχοπτώσεων με τον Daniel
Nερό φτάνει μεν στις βρύσες για τις στοιχειώδεις ανάγκες αλλά δεν είναι πόσιμο, σύμφωνα με τις αναλύσεις των χημικών εργαστηρίων και των ανακοινώσεων από το υπουργείο Υγείας και τον Δήμο Βόλου.
Παράλληλα όσο περνούν οι μέρες από τις δύο απανωτές καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τον Βόλο, τόσο περισσότερο αναδύεται και το μέγεθος των ζημιών στην πόλη, αλλά και στα προάστιά της, αφού χάθηκαν άνθρωποι από τον Daniel και διαλύθηκαν περιουσίες και ολόκληρες δομές στη περιοχή.
Προσπάθειες αποκατάστασης
Στον Βόλο, ειδικά στις βόρειες συνοικίες της Αγίας Παρασκευής, τον Άνω Βόλο, την Καλλιθέα, το Φυτόκο, αλλά και προς το κέντρο και δυτικά προς τα Παλαιά, την Παπαδιαμάντη, το Οξυγόνο,τη Νεάπολη, το Παλαιό Λιμεναρχείο οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ούτε το τι συνέβει, ούτε και που βρίσκονται αφού έχουν αλλάξει τα πάντα.
Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται αδιάκοπα για να αποκαταστήσουν, έστω και στοιχειωδώς την οδική πρόσβαση προς Άνω Βόλο, ‘Αγιο Ονούφριο και Ανακασιά μέσω της οδού Ιωλκού που «εξαφανίστηκε» από τα νερά του Κραυσίδωνα, στο ύψος του Ασκληπιείου Ανω Βόλου.
Στην Νέα Δημητριάδα από το «σπάσιμο» του χειμάρρου Άναυρος οι κάτοικοι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, ενώ η ιστορική παραλία-πλαζ του Αναύρου έχει αφανιστεί μαζί με τα παραδοσιακά εστιατόρια που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου για πάνω από 100 χρόνια.
Στα προάστια του Βόλου την Αγριά και τις Αλυκές, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική. Στην Αγριά τα βουνά λάσπης παραμερίστηκαν και δημιουργούν ολόκληρο τοίχο δεξιά και αριστερά για να δοθεί στην κυκλοφορία η παραλιακή οδός, αλλά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική από εκατοντάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα ανάμεσα στα χώματα ή μέσα στη θάλασσα. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις Αλυκές όπου τα νερά που κατέβηκαν από το Πανόραμα κατέστρεψαν τα πάντα ως την παραλία, οι όγκοι από τα βράχια και τις πέτρες έχουν κλείσει δρόμους και πλατείες ενώ η περιοχή ακόμη δεν έχει υδροδοτηθεί.
Αύριο Δευτέρα θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αλλά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αναβολές εξετάσεων έστω και διαδικτυακά αφού πολλοί καθηγητές και φοιτητές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και ίντερνετ, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται εξετάσεις.
Επίσης από αύριο θα λειτουργήσουν και όλα τα σχολεία του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Καταδικάστηκε σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων – Δεν μπορεί να είναι υποψήφια το 2027
Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία καθώς δικαστήριο καταδικάζει τη Λεπέν σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και τετραετή φυλάκιση – «Μπλόκο» στην υποψηφιότητα για την προεδρία

Από 1η Απριλίου οι δηλώσεις ΦΠΑ των νέων επιχειρήσεων ενημερώνει η ΑΑΔΕ
Σε τροποποίηση του χρόνου υποβολής προχωρά η ΑΑΔΕ τις για νεοσύστατες επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα, για τα δύο πρώτα έτη λειτουργίας τους

Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος η Λεπέν
Η πρόταση της εισαγγελίας για τη Μαρίν Λεπέν περιλαμβάνει τη στέρηση των πολιτικών της δικαιωμάτων για πέντε χρόνια – Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου

Πυρά από την Ενωση Δικαστών - Εισαγγελέων για 13ο και 14ο μισθό
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για πρωτοφανή δείγμα έλλειψης σεβασμού από την πλευρά της κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τον διάλογο

Με άδεια επί πληρωμή η επίσκεψη Ευρωπαίων στη Βρετανία - Οι νέοι κανόνες
Το ταξίδι προς τη Βρετανία αλλάζει για τους Ευρωπαίους, καθώς από την Τετάρτη θα απαιτείται η έκδοση ειδικής ηλεκτρονικής άδειας - Οι εξαιρέσεις σε Χίθροου και Μάντσεστερ

Φαραντούρης: Επείγουσα ερώτηση στην Κομισιόν για δασμούς σε κρασιά και αλκοολούχα ποτά από τις ΗΠΑ
Μέτρα αποτροπής και αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών που θα επιφέρει η ενδεχόμενη επιβολή δασμών στους παραγωγούς ζητά ο ευρωβουλευτής της Αριστεράς Νικόλας Φαραντούρης

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Ψηφιακά όπλα για την απλούστευση των διαδικασιών στο Δημόσιο φέρνει η συνεργασία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών

Greece Launches New Unemployment Benefit
This system calculates the benefit amount under both the current and new frameworks, ensuring recipients receive either the same or a higher amount under the pilot scheme.

Τι θα ισχύει για τις ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου
Οι νέες ώρες κοινής ησυχίας που τίθενται σε ισχύ εν όψει του καλοκαιριού θα διαρκέσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου – Τα έξι σημεία που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες

Σε υψηλό έτους η μεταποίηση στην Κίνα τον Μάρτιο
Ο επίσημος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 50,5 τον Μάρτιο στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα