Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές τεχνολογίες του 21ου αιώνα, με τεράστιες δυνατότητες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων η AI μπορεί να συμβάλει με τους εξής τρόπους:
Τεχνητή Νοημοσύνη: Οι οικονομίες που αναμένεται να επωφεληθούν περισσότερο
Αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας: Η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση διαδικασιών, την αυτοματοποίηση εργασιών και την εξοικονόμηση πόρων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους και αύξηση των κερδών για τις επιχειρήσεις.
Ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών: Η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών.
Αυτό μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να κερδίσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
Βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών: Η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία αυτοματοποιημένων συστημάτων εξυπηρέτησης πελατών που μπορούν να παρέχουν γρήγορη και αποτελεσματική υποστήριξη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ικανοποίησης των πελατών και της πιστότητάς τους.
Στον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή η AI μπορεί να συμβάλει με πολλούς τρόπους
Αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας: Η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Ανάπτυξη νέων πηγών ενέργειας: Η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη νέων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη μείωση της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.
Βελτίωση της διαχείρισης των φυσικών πόρων: Η AI μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτιστοποίηση της χρήσης των φυσικών πόρων, όπως το νερό και το έδαφος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος.
Πιθανοί κίνδυνοι
Η AI μπορεί επίσης να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, όπως:
Αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας: Η ανάπτυξη και η χρήση της AI απαιτεί σημαντική κατανάλωση ενέργειας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Αύξηση της παραγωγής αποβλήτων: Η παραγωγή και η διάθεση των συστημάτων AI μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή σημαντικών ποσοτήτων αποβλήτων.
Διαμόρφωση της αγοράς εργασίας: Η αυτοματοποίηση εργασιών με τη χρήση AI μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
Πηγή Εντυπη Εκδοση ΤΑ ΝΕΑ
Latest News
Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης
«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»
Πρωταγωνίστρια στα PPAs η Ελλάδα
Τα τεχνολογικά μεγαθήρια όπως η Amazon, η Google και η Microsoft επιλέγουν την Ελλάδα για επενδύσεις στην ανανεώσιμη ενέργεια
Ποιες οι περιοχές με το μεγαλύτερο προβάδισμα στο Εξοικονομώ 2025
Στον Οδηγό του προγράμματος περιλαμβάνεται η κατάταξη κάθε οικισμού της χώρας ξεχωριστά, ως προς το κριτήριο των «βαθμοημερών»
Διαφωνεί και το δείχνει - Η BlackRock γυρίζει πλάτη στις κλιματικές ανησυχίες
Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής χρημάτων στον κόσμο είχε αποκτήσει φήμη ως ηγέτης βιώσιμων επενδύσεων
Πώς η Νορβηγία πρωτοστατεί στην ηλεκτροκίνηση
Μέχρι το τέλος του 2025 θα πωλούνται στη Νορβηγία μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τι διδάγματα μπορεί να πάρει η Ευρώπη από το success-story της χώρας στην ηλεκτροκίνηση;
Αλλαγές σε ΚΤΕΟ, ηλεκτροφόρτιση και μεταχειρισμένα - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο
Η κλιματική αλλαγή δείχνει τα δόντια της - Προστέθηκαν 41 μέρες επικίνδυνης ζέστης
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την ανθρωπότητα, με τους καύσωνες εντείνονται κάθε χρόνο λόγω της καύσης ορυκτών καυσίμων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Ο κόσμος ξεπέρασε το όριο του 1,5°C ως προς την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας το 2024
Η συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και ο στόχος για τη συγκράτηση της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας έμειναν μόνο στα χαρτιά
Πάνω από 320 δισ. δολ. ο «λογαριασμός» των φυσικών καταστροφών το 2024
Σύμφωνα με τον αντασφαλιστικό κολοσσό Munich Re το μεγαλύτερο ποσοστό των απωλειών είναι «ανασφάλιστες»
Αυξημένες πωλήσεις αναφέρει η σουηδική Polestar
Η Polestar ανακοίνωσε λιανικές πωλήσεις 12.256 για το τέταρτο τρίμηνο του 2024 ,έναντι 11.640 κατα το ίδιο διάστημα του 2023