![Blue Horizon – Μαρινάκης: Δεν θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος από κεντρικός Λιμενάρχης γίνεται βοηθός Κλαδάρχη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/7C4A6650.jpg)
«Δεν υπήρξε προαγωγή» λέει η κυβέρνηση για τον λιμενάρχη που ελέγχεται για την υπόθεση του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στις 5 Σεπτεμβρίου, όταν μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί, με αποτέλεσμα να πνιγεί.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία πήρε προαγωγή ο Κεντρικός Λιμενάρχης ο οποίος ήταν βάρδια όταν έχασε την ζωή του ο 36χρονος Αντώνης, λέγοντας πάντως ότι ο συγκεκριμένος έγινε βοηθός Κλαδάρχη.
Attica Group: Ερωτήματα για την παραμονή Μάγειρα στη θέση του προέδρου
«Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο (ότι πήρε προαγωγή). Καταρχάς δεν μπορεί να θεωρηθεί θεωρείται προαγωγή όταν κάποιος φεύγει από Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και γίνεται βοηθός Κλαδάρχη», είπε ο κ. Μαρινάκης, παραθέτοντας μάλιστα και τον νόμο βάσει του οποίου έγινε η μετάθεση μέχρι να κριθεί.
«Ξεκίνησε η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία και δεν μπορούσε ένας ελεγχόμενος να είναι στη θέση του κεντρικού λιμενάρχη. Οπως αναφέρει ο νόμος, ο συγκεκριμένος με βάση τη θέση και τον βαθμό που είχε, έπρεπε να επιλεγεί σε μια από θέσεις και μπήκε βοηθός Κλαδάρχη σε μία μη επιχειρησιακή θέση μέχρι να κριθεί η υπόθεση», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι «δεν ευσταθεί και δεν προκύπτει από πουθενά» ότι πρόκειται για αναβάθμιση.
Εντονες αντιδράσεις
Ο αρχιπλοίαρχος που ελέγχεται διοικητικά για το αν άσκησε σωστά τα καθήκοντά του βάσει της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, στις 7/9 είχε απομακρυνθεί από τη θέση του με εντολή του τέως υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Γεώργιο Αλεξανδράκη.
Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη ότι ο μέχρι πρότινος κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά τοποθετήθηκε ως βοηθός κλαδάρχη σε νευραλγική θέση, που αφορά στην εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια ολόκληρης της χώρας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.
Η θέση του βοηθού Κλάδου Ασφάλισης, στην οποία μετατίθεται, αφορά την εποπτεία για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια όλης της χώρας. Αυτό όπως επισημαίνουν λιμενικοί κύκλοι, θεωρείται αναβάθμιση.
«Ντροπή και Αίσχος – Η καρατόμηση έγινε αναβάθμιση» τονίζει σε σκληρή ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού. (ΠΕΝΕΝ).
«Αποδεικνύεται ότι το ξήλωμα του πρώην Λιμενάρχη Πειραιά ήταν επικοινωνιακή μπαρούφα για μία εγκληματική ενέργεια η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατο του 36χρονου Αντώνη! Αποτελεί προσβολή και ασέβεια στη μνήμη του αδικοχαμένου Αντώνη και πρόκληση στη κοινωνία μια τόσο άθλια συμπεριφορά…» σημειώνει μεταξύ άλλων.
Πηγή: in.gr
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές
![Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/ot_israel_palestine_netaniahou-768x450-1-600x352.png)
Νετανιάχου: Θα μπούμε στη Γάζα αν δεν απελευθερωθούν οι όμηροι το Σάββατο
Η κατάπαυση του πυρός έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση
![Κυβερνοεπιθέσεις: Το 2024 εντοπίστηκαν 1,6 εκατ. επιθέσεις σε παίκτες του Roblox](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/03/hacking-600x400.jpg)
Γίνεται φόρτωση... κυβερνοαπειλής: Πάνω από 1,6 εκατ. κυβερνοεπιθέσεις σε παίκτες του Roblox το 2024
Η τεράστια δημοφιλία του παιχνιδιού Robloxτο έχει καταστήσει ελκυστικό στόχο για κυβερνοεπιθέσεις
![Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/nea-odos1-600x399.jpg)
Ερχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αθηνών-Θεσσαλονίκης
Από Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου - Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία
![Άκης Τσελέντης: Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tselentis-1024x682-1-600x400.jpg)
Παραιτήθηκε από την Εθνική Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου ο Άκης Τσελέντης
Ο Άκης Τσελέντης παραιτήθηκε από την Επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου καταγγέλλοντας ότι σε αυτή συμμετέχουν επιπλέον μέλη χωρίς ΦΕΚ
![Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/european_commission_hq-flags_web-3-600x375.jpg)
Αρχίζει η «μητέρα των μαχών» στην Ευρώπη – Τι αλλαγές έρχονται στον προϋπολογισμό
Οποιαδήποτε προσπάθεια για αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού θα συναντήσει πιθανώς τη σκληρή αντίσταση από τους μεγαλύτερους καθαρούς συνεισφέροντες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
![Google: Ο «Κόλπος της Αμερικής» έφτασε στην εφαρμογή Χάρτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Gulf-of-America-600x364.jpg)
Τέλος απο τους χάρτες της Google ο Κόλπος του Μεξικού - Ήρθε ο «Κόλπος της Αμερικής»
Η αλλαγή της ονομασίας σε «Κόλπος της Αμερικής» έγινε μετά από εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που μετονομάζει την περιοχή
![Σαντορίνη – Σεισμοί: Νέα ανάρτηση Τσελέντη μετά τα 5,3 Ρίχτερ – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tseln-600x390.jpg)
Νέα ανάρτηση Τσελέντη – «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας…»
«Δυστυχώς με τη πρόσφατη σεισμική δράση στη Σαντορίνη, αντί να ξεστομίζουμε αλήθειες φτύνουμε σιωπές» τονίζει ο Άκης Τσελέντης. Τι λέει για τη σεισμική δραστηριότητα στη Σαντορίνη μετά τα 5,3 Ρίχτερ
![Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/T2212-600x400.jpg)
Συγκαλείται την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής - Το κεντρικό θέμα
Σήμερα, Τρίτη, θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη
![Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santor-600x400.jpeg)
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Σαντορίνη - Αισθητός στην Αθήνα
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Σαντορίνης έγινε αισθητός στην Αθήνα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.