![Ελευθέριος Βενιζέλος: Στα ύψη η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/aerodromio-eleftherios-venizelos-11-12-2019-2-768x572-1.jpg)
Σημαντική αύξηση εμφάνισε η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Σεπτέμβριο.
Η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2023 ανήλθε σε 3 εκατ., αυξημένη κατά 16,3% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2022, αλλά και αυξημένη κατά 11,8% σε σχέση με το προπανδημικό έτος 2019. Τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 14,6% και 17,2% αντίστοιχα. Σε σύγκριση με το 2019, τόσο οι επιβάτες εσωτερικού όσο και οι διεθνείς επιβάτες παρουσίασαν άνοδο κατά 16,3% και 9,9% αντίστοιχα.
Τόσο η επιβατική κίνηση εσωτερικού, όσο και εκείνη του εξωτερικού κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, δίνοντας το στίγμα για τους μήνες του φθινοπώρου και του χειμώνα που ακολουθούν.
Η εγχώρια επιβατική κίνηση με πάνω από 940.000 ταξιδιώτες κατέγραψε αύξηση 14,6% σε σχέση με πέρυσι και αντίστοιχη άνοδο 16,3% σε σχέση με το 2019, με τη δυναμική του Σεπτεμβρίου να είναι αντίστοιχη με εκείνης του Ιουνίου. Στο συν 9,9% σε σχέση με το 2019 έκλεισε ο Σεπτέμβριος και για τη διεθνή επιβατική κίνηση, η οποία συγκριτικά με πέρυσι κατέγραψε άνοδο 17,2%.
Συνολικά, το 9μηνο η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε σε 21,68 εκατ., αυξημένη κατά 25,7% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 8,6% σε σύγκριση με το 2019.
Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2022 κατά 20,3% και 28,3% αντίστοιχα, ενώ παρουσίασαν άνοδο και σε σύγκριση με το 2019, κατά 11,3% και 7,3% αντίστοιχα.
Οι πτήσεις
Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, ο αριθμός τους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των εννέα πρώτων μηνών του 2023 ανήλθε σε 186.174, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12,9% σε σχέση με το 2022 και 5,1% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.
Τόσο οι πτήσεις εσωτερικού όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 7,8% και 17,4% σε σχέση με το 2022, και αντίστοιχα κατά 9,1% και 2,2% σε σύγκριση με το 2019, αντικατοπτρίζοντας την ισχυρή ζήτηση που έχει η Ελλάδα, και συγκεκριμένα η Αθήνα, ως προορισμός.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Royal Caribbean International: Κάνει βάση κρουαζιέρας τον Πειραιά – Οι κρουαζιέρες του 2025](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/εξω-600x259.png)
Η Royal Caribbean κάνει home port τον Πειραιά - Τα δρομολόγια του 2025
Η βιομηχανία της κρουαζιέρας συνεχίζει να επιλέγει την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Μεσόγειο, επισημαίνει η Royal Caribbean International
![Ξενοδοχεία της Αθήνας: Νέα υψηλά στις πληρότητες εν μέσω χειμώνα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/ksenodoxeio-600x337.jpg)
Νέα υψηλά για τα ξενοδοχεία της Αθήνας εν μέσω χειμερινής περιόδου
Οι υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου οδηγούν σε άλλη πίστα τον τουρισμό της πρωτεύουσας
![Zeus International: Ριζικό λίφτινγκ στη στρατηγική και στα ξενοδοχεία του ομίλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/ot_siganos-600x352.png)
Τα «αλλάζει όλα» η Zeus του Σιγανού - Η αρχή από το Mirabello στην Κρήτη
Επανεκκίνηση για την Zeus International με αλλαγή στρατηγικής και ανανέωση της εικόνας των ξενοδοχείων που διαχειρίζεται
![Τουρισμός: Πώς θα κινηθεί σε Ευρώπη και Ελλάδα- Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_tourismos_nisia-600x352.png)
Πώς θα κινηθεί ο τουρισμός σε Ευρώπη και Ελλάδα - Τι δείχνει έρευνα του ΙΝΣΕΤΕ
Ο εισερχόμενος τουρισμός και οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές απασχολεί το ΙΝΣΕΤΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Από το Σαρακήνικο μέχρι τη Σαντορίνη: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/sarakiniko05-600x400.jpg)
Σαρακήνικο, Σαντορίνη, Μύκονος: Οι 5 πληγές που γεννούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες
Οι χρόνιες πολεοδομικές ασθένειες αναδεικνύονται από τις υποθέσεις δόμησης στο Σαρακήνικο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο - Ειδική σύσκεψη στο Μαξίμου εντός της εβδομάδας
![Σαντορίνη: Σύσκεψη Κεφαλογιάννη με τους τουριστικούς φορείς για το νησί – Τα μέτρα που έπεσαν στο τραπέζι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorini-600x400.jpg)
Το μήνυμα Κεφαλογιάννη για τη Σαντορίνη στη σύσκεψη με τουριστικούς φορείς
Στο επίκεντρο τα μέτρα για τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος στη Σαντορίνη
![Ξενοδοχεία: Πόσο συνεισφέρουν στην ελληνική οικονομία – Η Σαντορίνη… αντιστέκεται](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/XEE-600x395.jpg)
Πόσα προσφέρουν τα ξενοδοχεία στα κρατικά ταμεία - Ανθεκτική η Σαντορίνη [γραφήματα]
Τι έδειξε έρευνα του ΙΤΕΠ για τα ξενοδοχεία και την συμβολή τους στην ελληνική οικονομία - Καμία ακύρωση στη Σαντορίνη παρά το σεισμικό φαινόμενο
![Αεροδρόμια: Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους ξένους τουρίστες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/05/el.venizelos_aerodromio_680562846-1-600x386.jpg)
Τα ελληνικά αεροδρόμια που απογείωσαν οι ξένοι τουρίστες [γράφημα]
Η νέα μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ καταγράφει αναλυτικά top αεροδρόμια της χώρας και τις κύριες αγορές τουρισμού το 2024
![Σαντορίνη: Χωρίς ακυρώσεις οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santo-600x407.jpeg)
Το αισιόδοξο μήνυμα για τη Σαντορίνη - Αμείωτη η ροή των κρατήσεων στα ξενοδοχεία
«Καμία ακύρωση από τους τουρίστες στη Σαντορίνη, συνεχίζονται οι κρατήσεις» λέει στον ΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων