Υπό μεγάλη πίεση βρίσκονται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, στη σκιά της ανόδου της απόδοσης των γερμανικών ομολόγων στο 3%, αλλά και του sell off στους τίτλους σταθερού εισοδήματος παγκοσμίως, με τις ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας να έχουν «χτυπήσει κόκκινο».

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,6%, με τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16% στις 7.458 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,53% στις 15.004 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,24% στις 6.980 μονάδες.

Η Novartis ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε το spinoff της επιχείρησης γενόσημων και βιοομοειδών Sandoz, χάνοντας περισσότερο από 17% στα πρώτα λεπτά του ντεμπούτου της στο SIX Swiss Exchange. Ωστόσο, λίγο αργότερα πέρασε σε θετικά εδάφη, κερδίζοντας αυτήν την ώρα πάνω από 2%. Η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε αρχικά τις προθέσεις της να κάνει spin off Sandoz τον Αύγουστο, προσφέροντας στους μετόχους μία μετοχή της Sandoz για κάθε πέντε μετοχές της Novartis μέσω διανομής μερίσματος σε είδος.

Οι αγορές όμως έχουν στραμμένο το βλέμμα της στην απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων, καθώς για πρώτη φορά από το 2011 ξεπέρασαν το 3%. Πρόκειται για μια διάχυση από το σημαντικό sell off στην αγορά ομολόγων. Καθώς οι υψηλότερες αποδόσεις συνεχίζουν να «χτυπούν» τα ομόλογα, κύματα risk off κατακλύζουν τις μετοχικές αγορές.

Με την αγορά ομολόγων να είναι στο επίκεντρο και σήμερα, οι ευρωαγορές επίσης θα περιμένουν και τα δεδομένα για τους PMI, καθώς θα είναι ως επί το πλείστον τελικές μετρήσεις για τη ζώνη του ευρώ. Ως εκ τούτου, τα φώτα θα συνεχίσουν να εστιάζουν στις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων και στο πώς αυτή συνεχίζει να μεταδίδεται και σε άλλους τομείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές