Έντονη νευρικότητα και μάχη για να κρατηθεί ο γενικός δείκτης στη ζώνη των 1.150 μονάδων εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, η ρηχότητα και οι χαμηλές συναλλαγές του οποίου έχουν εντείνει τη μεταβλητότητα σήμερα.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή»
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,35% στις 1.149,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,36% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.797,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,47% στις 890,17 μονάδες.
Σε κινούμενη άμμο
Από την άνοδο στην πτώση, και από τις πιέσεις στην άμυνα. Δίχως σαφή ρυθμό, το ΧΑ προσπαθεί να σταματήσει την κατρακύλα, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσει και το άκρως αρνητικό κλίμα στο σύνολο πλέον των μικρών χαρτοφυλακίων, που βλέπουν την αγορά μέσα από το πρίσμα του τελευταίου μήνα. Δηλαδή του μήνα της πτώσης και της διόρθωσης των υπερβολών του ράλι που προηγήθηκε.
Ουδείς είναι διατεθειμένος να μείνει για πολύ εκτεθειμένος σε μια αγορά που εμφανίζει έντονη ευαισθησία στους αρνητικούς καταλύτες τελευταία, με κάθε αναπήδηση να αποτελεί και ευκαιρία νέων ρευστοποιήσεων. Αυτή είναι και η εικόνα που μεταφέρεται στον ot.gr από τα desk, με την αγορά να έχει βγει από τη «ζάλη» της προηγηθείσας bull market και να έχει επιστρέψει στην καχυποψία που κληροδότησε η κρίση στους παροικούντες της Λ. Αθηνών.
Έτσι, από τις 1.351 μονάδες των τελευταίων ημερών του Ιουλίου, τα «κάστρα» των στηρίξεων πέφτουν με ελάχιστους να μένουν στις επάλξεις για να αντιμετωπίσουν τους «κερδοσκόπους» του profit taking. Και φτάσαμε στο σήμερα να πολιορκείται ο 200αρης, που χωρίζει τεχνικά την μακροπρόθεσμη τάση σε ανοδική και καθοδική. Η απώλεια μοιάζει όλο και πιο πιθανή, ανοίγοντας το δρόμο προς τις στηρίξεις της άνοιξης, οι οποίες έχουν αμφίβολη ανθεκτική ισχύ.
Στο ταμπλό
Η Cenergy βρίσκεται και σήμερα υπό ασφυκτική πίεση, με απώλειες 3,74%, ενώ νωρίτερα ήταν και στο -5,10%. Στο -2,18% και η δεικτοβαρής Coca Cola, με τη Eurobank να την «ανταγωνίζεται» με το δικό της -2,05%. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Quest, Βιοχάλκο και Autohellas, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Μυτιληναίος και Τιτάν.
Η Τέρνα Ενεργειακή προσπαθεί να αποκαταστήσει το γόητρο της με το σημερινό +2,58%, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο +1,09%. Μικρά όμως είναι τα κέρδη σε Εθνική, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Motor Oil, Jumbo, Alpha Bank, Aegean και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή ο Σαράντης.
Latest News
Ανοίγει η πόρτα του χρηματιστηρίου για τους «μικρούς» - Τι αλλάζει στην Λεωφόρο Αθηνών
Τι φέρνει στο Χρηματιστήριο Αθηνών το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Κεφαλαιαγορά - Οι δυο άξονες και το διακύβευμα
Οχυρό οι 1.500 μονάδες, άντεξαν στις πιέσεις - Με κέρδη άνω του 1% έκλεισε το ΧΑ την εβδομάδα
Στο κλείσιμο της εβδομάδας το χρηματιστήριο Αθηνών επιβεβαίωσε το μήνυμα ότι η ανοδική πορεία της αγοράς έχει γερά θεμέλια
Κρατάει τις 1.500 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Τα στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ επηρεάζουν όλες τις αγορές του κόσμου
Προ των πυλών το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Έρχεται φόρος στα crypto
Θεσπίζονται επιπλέον εφαρμοστικά μέτρα για την προστασία των επενδυτών από τα κρυπτονομίσματα - Ποιοι θα είναι οι νέοι κανόνες
Ελαφρύ προβάδισμα των αγοραστών στο ΧΑ - Οδηγός η Alpha Bank
Το ΧΑ έχει βάλει τις βάσεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί το καλύτερο σενάριο για το κλείσιμο της εβδομάδας
Ασκήσεις ισορροπίας σε μοιρασμένο ταμπλό για το ΧΑ
Η αγορά χρειάζεται να ισχυροποιήσει τις άμυνές της, προκειμένου να επιβεβαιώσει την κατάκτηση των 1.500 μονάδων
Άντεξε το profit taking το ΧΑ, «μήνυμα» από ΟΤΕ και Εθνική
Το χρηματιστήριο Αθηνών απολαμβάνει το "January Effect", με την ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης συσσώρευσης
Goldman Sachs: Πού θα «καθίσει η μπίλια» του ΧΑ- Τι βλέπει για μερίσματα
Τι λέει η Goldman Sachs για την πορεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών - Ποιες προκλήσεις θεωρεί πιο σημαντικές
Βράχος η Εθνική στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιβεβαιώνονται οι 1.500 μονάδες
Το δικό της «January Effect» απολαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την φετινή ανοδική εκκίνηση να λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της πολύμηνης, εκνευριστικής συσσώρευσης
Υποχώρησε ο δείκτης φόβου τον Δεκέμβριο - Τι αναφέρει το ΚΕΠΕ [διαγράμματα]
Άγγιξε το 24,88% τον Δεκέμβριο του 2024 από 26,62% τον Νοέμβριο του 2024