![ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διάψευση ότι σχεδιάζει να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/gekterna.jpg)
Σε διάψευση δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε απόκτηση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ μέσω προσφοράς μετοχών ή/και μετρητών, προχώρησε την Παρασκευή η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με ανακοίνωσή της.
Παράλληλα επισημαίνει ότι παραμένει προσηλωμένη στην εκτέλεση του επενδυτικού της πλάνου, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί και αναλυθεί στο επενδυτικό κοινό κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου του 2023.
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με ροές 6 δισ. αλλάζει πίστα και ρίχνει γέφυρες για συμμαχίες
Η ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Η εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., με αφορμή ανυπόστατες φήμες που διακινούνται και αποτυπώνονται, και σε δημοσιεύματα περί δήθεν σχεδιασμού να προχωρήσει σε απόκτηση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ μέσω προσφοράς μετοχών ή/και μετρητών, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υφίσταται οποιοσδήποτε τέτοιος σχεδιασμός στο πλαίσιο υλοποίησης του στρατηγικού πλάνου του Ομίλου.
Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην εκτέλεση του επενδυτικού της πλάνου, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί και αναλυθεί στο επενδυτικό κοινό (παρουσίαση οικονομικών αποτελεσμάτων Α’ Εξαμήνου 2023, πρόσφατη παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών).
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Coca Cola HBC: Στα €1,19 δισ. τα λειτουργικά κέρδη το 2024 – Μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/rosia-emporio1-600x446.jpg)
Coca Cola HBC: Στα €1,19 δισ. τα λειτουργικά κέρδη το 2024 – Μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει ένα μέρισμα 1,03 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 11% σε ετήσια βάση - Οι επιχειρηματικές προοπτικές
![Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Μπαίνει στην Νότια Ασία με νέα κοινοπραξία – Στο επίκεντρο τα πρασινα προϊόντα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/essex-terminal-titan-america-750-600x345.jpg)
Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ μπαίνει στην Νότια Ασία - Το σχέδιο επέκτασης με επίκεντρο τα πράσινα προϊόντα
Ο Ομιλος ΤΙΤΑΝ ενισχύει τη γεωγραφική παρουσία του και ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική προτεραιότητα της εταιρίας να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο πράσινων προϊόντων της
![Πέθανε ο Σωτήρης Βαχαβιώλος: Από τον Μυστρά έριξε το κάστρο της Wall Street](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ΒΑΧΑΒΙΩΛΟΣ_Γραφείο-e1685706550927-1024x779-1-600x456.jpg)
Πέθανε ο Έλληνας από τον Μυστρά που έριξε το κάστρο της Wall Street - Πού διέπρεψε
Ο Σωτήρης Βαχαβιώλος ήταν από τους σημαντικότερους ομογενείς των ΗΠΑ - Ίδρυσε την MISTRAS Group
![Cocomat στην Ακρόπολη: Τι απαντά η Αποκεντρωμένη στο ΣτΕ για τις καθυστερήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/cocomat-600x400.jpg)
Τι απαντά η Αποκεντρωμένη στο ΣτΕ για την υπόθεση του Cocomat στην Ακρόπολη
Τι αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για την καθυστέρηση στην μερική κατεδάφιση του ξενοδοχείου Cocomat στην Ακρόπολη – Οι μελέτες και τα κονδύλια που καθυστέρησαν
![Profile Software: Νέο κέντρο R&D με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγορές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/profile-600x387.png)
Profile Software: Νέο κέντρο R&D με το βλέμμα στραμμένο στις εξαγορές
Η Profile Software δραστηριοποιείται πάνω από 30 χρόνια στην ανάπτυξη λογισμικού στους κλάδους της Τραπεζικής και της Διαχείρισης Επενδύσεων
![HIG: Δημιούργησε μεγάλο παίκτη στα logistics – Η συγχώνευση της Ορφεύς Βεινόγλου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/HIG-CAPITAL1-600x337.jpg)
Ολοκληρώθηκε το σχέδιο της HIG για τα logistics – Ο ρόλος της Ορφεύς Βεινόγλου
Οι στόχοι της HIG στα logistics – Κλειδί η συγχώνευση της Ορφεύς Βεινόγλου από τη OB Streem
![Επιχειρείν: Ψηλά σε έρευνες η Ελλάδα ως προς τη σύσταση επιχείρησης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/epixeiris-600x400.jpg)
Εύκολο το άνοιγμα επιχειρήσεων στην Ελλάδα, χαρτοβασίλειο οι συναλλαγές με το δημόσιο
Το επιχειρείν και η δημιουργία εταιρείας στην Ελλάδα απαιτεί μόλις 4 ημέρες σύμφωνα με την έκθεση Business Ready 2024 – Η έρευνα της ΕΤΕπ
![Elounda Hills: Ξεκίνησε η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για το project των 800 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_elounda1-600x290.png)
Η Mirum αναζητά στρατηγικό επενδυτή για το project του Elounda Hills – Ξεκίνησαν οι επαφές
Η εταιρεία του Βιτάλι Μπορίσοφ άρχισε ήδη διερευνητικές επαφές με δυνητικούς επενδυτές για το Elounda Hills – Αισιοδοξία για την έκβαση της διαδικασίας
![Κόκκινα δάνεια: Ξαναγράφονται οι κανόνες του παιχνιδιού στις ρυθμίσεις – Τι αλλάζει](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/04/daneia-1.jpg)
«Ξαναγράφονται» οι κανόνες στις ρυθμίσεις κόκκινων δανείων - Τα 3 κρίσιμα μέτωπα
Οι αλλαγές που έρχονται στις ρυθμίσεις στα κόκκινα δάνεια - Τι απασχολεί τους δανειολήπτες
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ