
Ανακοίνωση εξέδωσε η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε προειδοποιήσει για τις συνέπειες των καθημερινών προκλήσεων και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης τρομοκρατίας των εποίκων και των δυνάμεων κατοχής, καθώς και των επιδρομών στο τέμενος Al-Aqsa και στους χριστιανικούς και ισλαμικούς ιερούς τόπους».
Στην ίδια ανακοίνωση «ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία, Yussef Dorkhom καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ στον αυτόχθονα Παλαιστινιακό λαό στην πατρίδα τους και να βοηθήσει στον τερματισμό της συνεχιζόμενης και περαιτέρω επέκτασης της παράνομης Ισραηλινής κατοχής στο Κράτος της Παλαιστίνης».
Το Παλαιστινιακό παραμένει μια ανοιχτή πληγή στη Μέση Ανατολή
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο αριθμός των νεκρών από τη συνεχιζόμενη βίαιη ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται σε 198 Παλαιστίνιους μάρτυρες, και άλλους 1.610 τραυματίες, από νωρίς σήμερα το πρωί.
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης αεροπορικές επιδρομές σε ιατρικό προσωπικό στη Γάζα. Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές είχαν στόχο ασθενοφόρα και νοσοκομεία στη Γάζα. Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα θύματα μεταξύ αμάχων, συμπεριλαμβανομένων ατόμων σε κρίσιμη κατάσταση.
Το Κράτος της Παλαιστίνης έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τις συνέπειες του αποκλεισμού του πολιτικού ορίζοντα και της αποτυχίας να επιτρέψουμε στον Παλαιστινιακό λαό να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του στην αυτοδιάθεση και να δημιουργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα το δικό του κράτος.
Έχουμε επίσης προειδοποιήσει για τις συνέπειες των καθημερινών προκλήσεων και επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης τρομοκρατίας των εποίκων και των δυνάμεων κατοχής, καθώς και των επιδρομών στο τέμενος Al-Aqsa και στους χριστιανικούς και ισλαμικούς ιερούς τόπους.
Η ασφάλεια, η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή μας μπορούν να επιτευχθούν μόνο με τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τα σύνορα του 1967, και αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του λαού στην ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία του.
Η αποκήρυξη από το Ισραήλ των υπογεγραμμένων συμφωνιών και η μη τήρηση των διεθνών αποφάσεων νομιμότητας οδήγησαν στην καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αυτό προστίθεται στην απουσία λύσης για την Παλαιστινιακή υπόθεση μετά από 75 χρόνια ταλαιπωρίας και εκτοπισμού, στη συνέχιση της πολιτικής που τηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά και στη σιωπή της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τις εγκληματικές και ρατσιστικές πρακτικές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εναντίον του Παλαιστινιακού λαού και στη συνέχιση της αδικίας και της καταπίεσης στην οποία εκτίθεται ο Παλαιστινιακός λαός.
Αυτοί είναι οι λόγοι πίσω από αυτήν την εκρηκτική κατάσταση και την απουσία ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή.
Η ειρήνη απαιτεί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
για τον Παλαιστινιακό λαό μας, την επιστροφή των προσφύγων και την πλήρη εφαρμογή των διεθνών αποφάσεων νομιμότητας.
Ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία, Yussef Dorkhom καλεί τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Ισραήλ στον αυτόχθονα Παλαιστινιακό λαό στην πατρίδα τους και να βοηθήσει στον τερματισμό της συνεχιζόμενης και περαιτέρω επέκτασης της παράνομης Ισραηλινής κατοχής στο Κράτος της Παλαιστίνης».


Latest News

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση