
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δήλωσε την Κυριακή ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Ισραήλ και τη Γάζα και ότι είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί οποιαδήποτε οικονομική επίπτωση.
«Είμαστε βαθιά λυπημένοι για τις απώλειες ζωής. Παρακολουθούμε στενά αυτήν την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για τις οικονομικές συνέπειες.
Ο υπουργός Οικονομικών Μπέζαλελ Σμότριτς είπε ότι έδωσε εντολή στους επικεφαλής των τμημάτων του υπουργείου να παράσχουν γρήγορα τους προϋπολογισμούς που απαιτούνται για τη διαχείριση του πολέμου.
Κλείνουν οι επιχειρήσεις στο Ισραήλ – Φόβοι για ελλείψεις στην αγορά
Η Τράπεζα του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμηθεί η οικονομική ζημιά από τη σύγκρουση, αλλά επεσήμανε ότι ένας πόλεμο 50 ημερών με τους μαχητές της Χαμάς στη Γάζα το 2014, προκάλεσε ζημιές 3,5 δισεκατομμυρίων σέκελ, ή 0,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Η κεντρική τράπεζα προβλέπει ανάπτυξη 3% το 2023 και το 2024.
Κλειστά σχολεία και καταστήματα
Τα σχολεία έκλεισαν, πολλές εταιρείες έδωσαν άδεια στους εργαζόμενους και τα περισσότερα καταστήματα εκτός από τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία έκλεισαν.
Η Ένωση Κατασκευαστών του Ισραήλ δήλωσε ότι τα εργοστάσια εξακολουθούν να εργάζονται παρά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχει φόβος έλλειψης τροφίμων και άλλων βασικών προϊόντων.
«Όλες οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο το δυνατόν περισσότερο παρά τις δύσκολες συνθήκες έκτακτης ανάγκης, τους πυραύλους και την επακόλουθη έλλειψη εργαζομένων», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Ρον Τόμερ. «Χάρη στην παραγωγική ανεξαρτησία του Ισραήλ… ακόμη και σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, οι κάτοικοι του Ισραήλ δεν θα στερηθούν τίποτα».
Η Intel Corp, ο μεγαλύτερος εργοδότης και εξαγωγέας του Ισραήλ, αρνήθηκε να πει εάν επηρεάστηκε η παραγωγή chip.
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στο Ισραήλ και λαμβάνουμε μέτρα για να προστατέψουμε και να υποστηρίξουμε τους εργαζομένους μας», είπε ένας εκπρόσωπος.


Latest News

Τι υπόσχονται βιομηχανίες στον Τραμπ για να αποφύγουν το χάος των δασμών
Θα χρειαστούν χρόνια για να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους την ίδια ώρα που η εμπορική πολιτική των ΗΠΑ παραμένει ασαφής

Το Χονγκ Κονγκ σταματάει την αποστολή δεμάτων στις ΗΠΑ, λόγω των δασμών Τραμπ
Οι ΗΠΑ είναι παράλογες, εκφοβίζουν και επιβάλλουν δασμούς καταχρηστικά, ανακοίνωσαν τα ταχυδρομεία του Χονγκ Κονγκ

Χαμηλότερος από τον αναμενόμενο ο πληθωρισμός στη Βρετανία τον Μάρτιο
Τι θα κάνει η Τράπεζα της Αγγλίας με τα επιτόκια

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι κατηγορίες «πρωταθλητές» στα ράφια των σούπερ μάρκετ
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών