«Θρίλερ» καταγράφεται στον Δήμο Αθηναίων, καθώς έχει μεγάλο προβάδισμα ο Κώστας Μπακογιάννης, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει την επανεκλογή του από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αξιοσημείωτη είναι η τεράστια αποχή, της τάξης του 69%, στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Με καταμετρημένο το 12% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπακογιάννης, που έχει το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας, λαμβάνει ποσοστό 41,07%, σχεδόν δύο μονάδες λιγότερες από τον πήχη του 43%, με αποτέλεσμα – εάν δεν υπάρξει ανατροπή – να χρειαστεί και δεύτερος γύρος.

Τη δεύτερη θέση διεκδικούν ο ανεξάρτητος υποψήφιος, που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Δούκας με 14,76%, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης με 13,03% και ο υποψήφιος του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, με 12,50%.

Ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης, λαμβάνει ποσοστό 8,49%.

Τέλος, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης που στηρίζεται από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ συγκεντρώνει 6,29% και η ανεξάρτητη Ελένη Παπαδοπούλου 3,89%.

«Θρίλερ» και στην Θεσσαλονίκη

Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο νυν δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, συγκεντρώνει 27,69%, ενώ – προς το παρόν – στο β’ γύρο φαίνεται να προκρίνεται ο Στυλιανός Αγγελούδης, ο οποίος βρίσκεται στο 26,46% και ακολουθεί ο Σπύρος Πέγκας με 20,453%.

«Σάρωσε» ο Μώραλης στον Πειραιά

Θριαμβευτική επανεκλογή από τον α’ γύρο εξασφαλίζει ο Γιάννης Μώραλης στον Δήμο Πειραιά, με 69,81%.

Ακολουθεί ο Γιώργος Γαβρίλης με 13,652% και ο Νίκος Αμπατιέλος με 11,87%.

Πρωτιά Πελετίδη στην Πάτρα, αλλά…

«Θρίλερ» καταγράφεται στην Πάτρα, όπου ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ, με καταμετρημένο το 16,81%, καταγράφει 41,19%.

Ακολουθεί ο Κωνσταντίνος Σβόλης με 25,43%, ο Βασίλης Αϊβαλής με 18,55% και ο Πέτρος Ψωμάς με 14,83%.

«Γαλάζιο» δήμαρχο βγάζει η πυρόπληκτη Ρόδος

Στην πυρόπληκτη Ρόδο, ο Αντώνης Καμπουράκης, που προέρχεται από την Νέα Δημοκρατία, με ενσωμάτωνση στο 12,05%, εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή με 47,42%.

Εκλέγεται από τον α’ γύρο ο Καλοκαιρινός στο Ηράκλειο

Νίκη από τον πρώτο γύρο φαίνεται να εξασφαλίζει στον Δήμο Ηρακλείου ο Αλέξης Καλοκαιρινός με 47,54%, ενώ ακολουθεί ο Μιχάλης Καραμαλάκης 35,98%.

«Γαλάζιος» δήμαρχος στην πλημμυροπαθή Λάρισα

Νίκη από τον πρώτο γύρο προδιαγράφεται και για τον προερχόμενο από τη ΝΔ, Αθανάσιο Μαμάκο, στην πλημμυροπαθή Λάρισα, ο οποίος στο 27,62% της ενσωμάτωσης καταγράφει 50,25%.

Ακολουθεί ο Απόστολος Καλογιάννης με 38,64%.

Ξαναβγαίνει ο Μπέος στον Βόλο

Πανηγυρική η επανεκλογή από τον πρώτο γύρο και του Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος με καταμετρημένο το 22,13% των ψήφων καταγράφει ποσοστό 56,80%.

Ακολουθεί ο Νίκος Παπαπέτρος με 36,36%.

Δήμος Σερρών

Από την πρώτη Κυριακή εκλέγεται και η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Βαρβάρα Μητλιάγκα στις Σέρρες, καθώς στο 28,93% των ψήφων καταγράφει ποσοστό 48,63%, ενώ ακολουθεί ο «γαλάζιος» Αλέξανδρος Χρυσάφης με 46,50%.

Μάχη ανάμεσα σε δύο «πράσινους» στα Γιάννενα

Σε δεύτερο γύρο πιθανότατα θα κριθεί ο Δήμος Ιωαννιτών, καθώς στο 15,88% της ενσωμάτωσης, ο Θωμάς Μπέγκας προηγείται με 34,20 και ακολουθεί ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με 25,46%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος