![Mytilineos: Στα 48 ευρώ η τιμή-στόχος από την Euroxx](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/04/MYTILINEOS-768x462-1.png)
Με τιμή στόχο στα 48 ευρώ αρχίζει την κάλυψη της μετοχής του Μυτιληναίου η Euroxx, με τη σύσταση overweight, καθώς η μετοχή προσφέρει ελκυστικές ανοδικές δυνατότητες έως 50%.
Όπως αναφέρει η Euroxx, η Mytilineos είναι ένας παγκόσμιος βιομηχανικός και ενεργειακός παίκτης, που λειτουργεί ένα αποδοτικό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό μοντέλο που επιτρέπει σημαντικές συνέργειες μεταξύ των τμημάτων, επιτυγχάνοντας ανάπτυξη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Παρά το ράλι από την αρχή του έτους, η Euroxx πιστεύει ότι η τρέχουσα τιμή αγοράς δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την αξία του ομίλου και η πρόσφατη διόρθωση προσφέρει ένα ελκυστικό σημείο εισόδου.
Mytilineos: Ξεκίνησε η λειτουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου της στην Αυστραλία
Συνέργειες παντού
Από την κάθετη ολοκλήρωση της εγκατάστασης μετάλλων έως την παραγωγή και παροχή ενέργειας, η Mytilineos έχει δημιουργήσει ένα «άνοσο» περιβάλλον, όπως το χαρακτηρίζει η Euroxx, για τις δραστηριότητές της, επιτρέποντας συνέργειες μεταξύ των τμημάτων για τον μετριασμό των κινδύνων και τη δημιουργία ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη, παρά το ασταθές περιβάλλον.
Ισχυρή οικονομική θέση
Οι επενδύσεις της Mytilineos πλησιάζουν το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 90% είναι κεφαλαιοποίηση ανάπτυξης. Παρά το “βαρύ” σχέδιο κεφαλαίου, η Mytilineos καταφέρνει να διατηρήσει μια ισχυρή οικονομική θέση (2023 καθαρό χρέος/EBITDA 1,6x) χωρίς να διακυβεύει τις αποδόσεις στους μετόχους, προσφέροντας τον τέλειο συνδυασμό ανάπτυξης + αποδόσεων για τους επενδυτές.
Σε τροχιά για το 1 δισ. EBITDA το 2023
Το 2022 ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά για τη Mytilineos, με αξιοσημείωτη ανάπτυξη τόσο στους τομείς ενέργειας όσο και μετάλλων. Ωστόσο, η Euroxx αναμένει το 2023 να είναι έτος ρεκόρ, με τον όμιλο να φτάνει το 1 δισ. ευρώ EBITDA, λόγω της ισχυρής απόδοσης τιμής/κόστους LME και της ζήτησης για ΑΠΕ, καθώς και του διπλασιασμού της ικανότητας παραγωγής θερμικής ενέργειας, θέτοντας μια νέα βάση κερδοφορία του Ομίλου στο μέλλον.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Τραπεζοϋπάλληλοι: Συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των τραπεζών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/otoe.jpg)
Πρώτη συνάντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζίτες για τη συλλογική σύμβαση - Τι συζήτησαν
Αυξήσεις και βελτίωση εργασιακών δικαιωμάτων ζητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι - Σε θετικό κλίμα οι συζητήσεις με τις τράπεζες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΤΟΕ
![Morgan Stanley: Το μεγάλο «πίβοτ» της Metlen, στα 48 ευρώ η τιμή στόχος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/MYTILINAIOS--600x400.jpg)
Τιμή στόχο στα 48 ευρώ για τη Metlen, δίνει η Morgan Stanley
Ετήσια EBITDA τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ από το 2028 και μετά, με καλές προοπτικές ανόδου, εκτιμά η Morgan Stanley
![Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Η ανθεκτικότητα είναι στρατηγική επιλογή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_MAR_1429-600x400.jpg)
Βλαχόπουλος (Πειραιώς) στο Euromoney: Στρατηγική επιλογή η ανθεκτικότητα
Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις
![ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση-Σχέδιο Νόμου για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/DSC_0122-600x399.png)
Πρόταση-Σχέδιο Νόμου ΓΣΕΒΕΕ για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής απελευθέρωσης
![L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3-4-600x400.jpg)
L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής
Μια συνεργασία της L’Oréal Hellas που στόχο έχει να στηρίξει το μέλλον της κομμωτικής δημιουργώντας ευκαιρίες σε νέους σπουδαστές του κλάδου
![ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epixeiriseis-600x375.jpg)
ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΤΕπ που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις περίπου 13.000 επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028 - Η avax εκτιμάται ότι θα παράγει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές τα επόμενα έτ
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες