
Μια σειρά από δράσεις για την ταχύτερη ανασυγκρότηση των περιοχών της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες θα υλοποιήσει η HELLENiQ ENERGY, προκειμένου να συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη Θεσσαλία.
Για το λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY, ενέκρινε την υλοποίηση ενός προγράμματος ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για έργα υποδομών και στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Σιάμισιης (Helleniq Energy): Σε 6 με 12 μήνες οι αποφάσεις για γεωτρήσεις στην Ελλάδα
Το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει έργα που αφορούν σε υποδομές ευρείας χρήσης για την ταχύτερη ανασυγκρότηση των περιοχών, αλλά και σε ενέργειες στήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ενόψει της χειμερινής περιόδου. Μια βασική ενέργεια θα είναι και η συνδρομή στην αποκατάσταση βασικών οδικών αξόνων που έχουν υποστεί καταστροφές, ώστε να διασφαλιστεί η απαραίτητη υποδομή για την μετακίνηση των κατοίκων, η ομαλή διακίνηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και η ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Το συνολικό πρόγραμμα δράσεων θα εξειδικευτεί μετά από συνεργασία με την Πολιτεία, τα συναρμόδια Υπουργεία και τις τοπικές Αρχές και Φορείς, ώστε να μεγιστοποιηθεί και η αποτελεσματικότητά του. Οι δράσεις θα υλοποιηθούν απ’ ευθείας από την HELLENiQ ENERGY, ενώ κάποιες πρωτοβουλίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία και με άλλα μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Επισημαίνεται ότι, η HELLENiQ ENERGY έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και μέσα από το δίκτυο των πρατηρίων της.
Ανάλογες κινήσεις στήριξης της κοινωνίας είχε αναλάβει η HELLENiQ ENERGY και στο πρόσφατο παρελθόν. Τόσο κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, για τη θωράκιση του ΕΣΥ και την αγορά κρίσιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και στις μεγάλες πυρκαγιές το 2021 και το 2023 με την υλοποίηση μεγάλων αντιδιαβρωτικών έργων, ενώ άμεση ήταν η συνδρομή της Εταιρίας μετά την πρωτόγνωρη πλημμύρα στη Μάνδρα το 2017, αλλά και την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής το 2018.
Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε: «Σαν εταιρεία, η HELLENiQ ENERGY βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στην κοινωνία. Είναι δεδομένο σε τόσο κρίσιμες στιγμές, ότι απαιτείται συνεργασία από όλους. Στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Θεσσαλία, η βοήθεια που θα προσφέρουμε μέσα από διάφορες ενέργειες άμεσης ενίσχυσης αλλά και αποκατάστασης των υποδομών, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.»


Latest News

Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης: Πρέπει να δώσουμε έμφαση στη διαφοροποίηση των ελληνικών προϊόντων
Για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στην Αμερική συζήτησαν οι ομιλητές του πάνελ - «Ενίσχυση εξαγωγών στις ΗΠΑ – Ευκαιρίες και Προκλήσεις» - στο πλαίσιο της Αναπτυξιακής Διάσκεψης Κρήτης

BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ.
Τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι πλήρως μισθωμένα και είχαν εκτιμηθεί με συνολική αξία 4,15 εκατ. ευρώ

Frigoglass: Σύναψη σύμβασης δανείου με Kar-Tess Holding – Οι όροι
Η Kar-Tess είναι μέτοχος της εισηγμένης, ελέγχοντας τo 48,39%

Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ): Αυτή είναι η στρατηγική μας για το 2025
Περαιτέρω ανάπτυξη του FTTH δικτύου, αξιοποίηση του 5G δικτύου, ενίσχυση διαθεσιμότητας της υπηρεσίας COSMOTE 5G WiFi και ενίσχυση των εσόδων είναι τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής του ΟΤΕ για το 2025

Βασιλάκης: Οι υποδομές κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης
«Να κάνουμε κριτική στο Δημόσιο γιατί δεν ξέρει πώς να οργανώσει διαχρονικά ακόμη και τα χρήματα από αυτοχρηματοδοτούμεν κονδύλια», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης

«Αναπτυξιακή Διάσκεψη Κρήτης»: Προσελκύοντας αμερικανικές επενδύσεις στην Κρήτη
Στο συνέδριο μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Μπρατάκος και ο γ.γ. του ελληνο-αμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου, κ. Κωστόπουλος

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,

Εξάρχου: Καταλυτικός ο ρόλος του Χρηματιστηρίου στην ανάπτυξη του Ομίλου AKTOR
Ο κ. Εξάρχου επισήμανε τις τεκτονικές αλλαγές που διαδραματίστηκαν στον Όμιλο AKTOR τα τελευταία χρόνια

Αυγενάκης: Γεωργία, επιστήμη, τουρισμός δίνουν νέα προοπτική στην Κρήτη
Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τη λογική «είμαστε όλοι μεταρρυθμιστές, αλλά μέχρι το κατώφλι του σπιτιού μας», επισήμανε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τι «άκουσε» η BofA από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο – Οι 2 μεγάλοι καταλύτες
Η BofA λέει ότι το έντονα συνεργατικό μοντέλο της METLEN αμφισβητεί τη σημερινή συμβατική σοφία τόσο των εταιρειών ενέργειας και μετάλλων