![ΟΛΠ: Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/08/ολπ-768x667-1.jpg)
Σε νέα τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας συμφώνησαν η διοίκηση του ΟΛΠ και τα σωματεία των εργαζομένων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
ΥΠΕΝ: Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για 13 έργα στο λιμάνι του Πειραιά
Πιο συγκεκριμένα:
«H ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ διοίκησης ΟΛΠ και των σωματείων (ΟΜΥΛΕ) και την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων της εταιρείας με τριετή διάρκεια.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος δ.σ. της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang: “Η υπογραφή της νέας σύμβασης είναι απόρροια της καλής συνεργασίας μεταξύ διοίκησης-εργαζομένων καθώς και των επιτυχημένων οικονομικών αποτελεσμάτων. Επίσης εκφράζει τον κοινό στόχο να ανεβάσουμε το λιμάνι του Πειραιά σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο”.
Να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπογραφεί η συλλογική σύμβαση με το σωματείο των εργατών και τον σύνδεσμο εποπτών – αρχιεργατών».
ΟΛΠ: Ιστορικό υψηλό ρεκόρ σε έσοδα και κέρδη το α΄ εξάμηνο του 2023
Νέα ισχυρή αύξηση εσόδων και κερδών κατέγραψε ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), πετυχαίνοντας συγχρόνως τις υψηλότερες επιδόσεις της ιστορίας του.
Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκε αύξηση κατά 48,8% στα κέρδη προ φόρων, τα οποία ανήλθαν σε 49,4 εκατ. ευρώ έναντι 33,2 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2022.
«Πράσινο φως» για 13 έργα στο λιμάνι του Πειραιά
Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 38,7 εκατ. ευρώ έναντι 25,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας θετική μεταβολή 49,6 % σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2022.
Σημαντική αύξηση παρουσίασε και ο κύκλος εργασιών της ΟΛΠ κατά 10% το α΄ εξάμηνο του 2023, με τον τελευταίο να ανέρχεται σε 102,4 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 9,3 εκατ. ευρώ.
Η εκ νέου αύξηση του κύκλου των εργασιών συντελέστηκε χάριν στην αύξηση των εσόδων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας της ΟΛΠ.
Κυρίως επιτεύχθηκε από τον τομέα της κρουαζιέρας όπου διακινήθηκαν περίπου διπλάσιοι επιβάτες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
Επιπλέον, σημειώθηκε αύξηση στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων συνολικά και στους τρεις προβλήτες του λιμένος, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό ο τομέας των μεταφορών.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil
![Τράπεζες: Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/private-schools-600x423.png)
Δωρεά 100.000 ευρώ στο πρόγραμμα Ανακαίνισης Σχολικών Κτιρίων «Μαριέτα Γιαννάκου»
Εκατοντάδες σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια θα ανακαινιστούν ριζικά βελτιώνοντας τις συνθήκες για την περαιτέρω αναβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης