Η εξαγορά της Activision Blizzard ύψους 69 δισ. δολαρίων από τη Microsoft πρόκειται να αποφύγει έναν ακόμη έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο της μεγαλύτερης συμφωνίας που έχει γίνει ποτέ στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αλλαγές που αποσκοπούν στο να κερδίσουν τη θετική γνωμοδότηση της βρετανικής Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δεν χρειάζεται να περάσουν από μια ακόμη διαδικασία έγκρισης στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Ένα τέτοιο βήμα θα προσέθετε ακόμη περισσότερες καθυστερήσεις σε μια εξαγορά που κάποτε φαινόταν καταδικασμένη να αποτύχει εν μέσω αντιδράσεων από τις εποπτικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ.

Πιο κοντά στην έγκριση η εξαγορά της Activision από τη Microsoft

Ο βρετανικός… βραχνάς της Microsoft

Αφού η CMA μπλόκαρε τη συμφωνία τον Απρίλιο, δόθηκε στη Microsoft μια δεύτερη ευκαιρία να… διασκεδάσει τις ανησυχίες της Αρχής. Η εταιρεία προσφέρθηκε να παραχωρήσει στην Ubisoft Entertainment SA τα δικαιώματα διανομής των παιχνιδιών της Activision στην αγορά του cloud gaming. Αν και το διορθωτικό μέτρο θα εφαρμοστεί παντού εκτός από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, η Επιτροπή, η οποία ενέκρινε τη συμφωνία τον Μάιο, δεν βλέπει νέες ανησυχίες για τον ανταγωνισμό.

Μπλοκάροντας τη συμφωνία νωρίτερα φέτος, η CMA είχε προηγουμένως επικαλεστεί ανησυχίες σχετικά με τον θεμιτό ανταγωνισμό στην αγορά παιχνιδιών στο cloud, λέγοντας ότι η συναλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, λιγότερες επιλογές και λιγότερη καινοτομία για τους παίκτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αναθεωρημένη πρόταση, την οποία η διευθύνουσα σύμβουλος της CMA Sarah Cardell χαρακτήρισε «δομικά διαφορετική» από την αρχική πρόταση της Microsoft, έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την υπηρεσία. Η CMA ζήτησε ανατροφοδότηση από τη βιομηχανία σχετικά με τις αλλαγές και, εκτός από δυσλειτουργίες της τελευταίας στιγμής, αναμένεται να εγκρίνει επίσημα τη συμφωνία ήδη την επόμενη εβδομάδα.

Η εκκρεμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Microsoft εξακολουθεί να αντιμετωπίζει νομικά ζητήματα στις ΗΠΑ. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου θα προχωρήσει με εσωτερική δίκη κατά της εξαγοράς, μετά την παύση της διαδικασίας αυτής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα με εντολή που εξέδωσε η υπηρεσία τον Σεπτέμβριο. Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι η FTC μπορεί τεχνικά να συνεχίσει να αμφισβητεί τη συμφωνία ακόμη και μετά την ολοκλήρωσή της, αλλά δεν θα την εκτροχιάσει πιθανότατα από το να ολοκληρωθεί μέχρι τις 18 Οκτωβρίου – την τρέχουσα προθεσμία της Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία