Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αποτύπωσαν τις ανησυχίες τους για την τροπή που έχουν λάβει οι μάχες στο Ισραήλ, ενώ προσπάθησαν να αφομοιώσουν τον αντίκτυπο που έχουν τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού στις επερχόμενες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 2,5%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,59% στις 7.599 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 1,55% στις 15.186 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,42% στις 7.003 μονάδες.

Προάγγελος δεινών ο CEO της JPMorgan: «Ερχονται μαύρες μέρες»

Μεικτή ήταν η εικόνα των δεικτών σε επίπεδο εβδομάδας, καθώς ο FTSE 100 κέρδισε 1,4%, ο DAX υποχώρησε κατά 0,3%, ενώ ο CAC 40 έχασε 0,8%.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Sartorius σημείωσε πτώση 15% αφού ο γαλλογερμανικός κατασκευαστής προμηθειών εργαστηρίου μείωσε τις προβλέψεις του για τις πωλήσεις ολόκληρου του έτους και προσάρμοσε το περιθώριο κερδών λόγω των χαμηλότερων προσδοκιών όγκου.

Επίσης, η μετοχή της St. James’s Place υποχώρησε κατά 16%, αφού επιβεβαίωσε τις «πρόσφατα δημοσιεύματα» σχετικά με τη δομή των αμοιβών πελατών του. Η εταιρεία είπε ότι συνεργάζεται με ρυθμιστικές αρχές και αξιολογεί τις επιλογές της ως απάντηση στους νέους κανόνες καταναλωτικών δασμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν και από χτες οι ευρωπαϊκές αγορές έδειξαν να βρίσκονται σε έντονη μεταβλητότητα, η ψυχραιμία που επέδειξαν για την απότομη άνοδο της γεωπολιτικής αστάθειας που προέκυψε από το ξέσπασμα του καταστροφικού πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, είναι θετική.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 0,6% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Eurostat. Σε ετήσια βάση, η Ευρωζώνη είδε τη βιομηχανική παραγωγή της να βυθίζεται κατά 5,1%.

Η παραγωγή διαρκών αγαθών αυξήθηκε κατά 1,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ σε σύγκριση με τον Ιούνιο, η παραγωγή μη διαρκών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,5% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% υψηλότερη στην ΕΕ. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκε κατά 0,3% στην Ευρωζώνη και 0,1% στην ΕΕ. Από την άλλη πλευρά, τα ενδιάμεσα αγαθά παρουσίασαν μείωση της παραγωγής κατά 0,3% στη ζώνη του ευρώ και 0,2% στην ΕΕ. Η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε κατά 0,9% και 0,5% στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές