Με 21 νεκρούς και 16 ακόμη που εικάζεται ότι απήχθησαν, η Ταϊλάνδη κατέχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των ξένων χωρών, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα περισσότερα θύματα – παράπλευρες απώλειες από τις επιθέσεις της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ.

Αυτό συμβαίνει επειδή χιλιάδες Ταϊλανδοί μετανάστες εργάζονται στον αγροτικό τομέα του Ισραήλ, με περίπου 30.000 σε φάρμες και κιμπούτς, και 5.000 εξ αυτών γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν θύματα των επιθέσεων

Οι περισσότεροι αγρότες ζούσαν στο κιμπούτς Αλουμίμ

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πληθυσμός βρίσκεται στο επίκεντρο αντίστοιχων επιθέσεων. Τον Μάιο του 2021 δύο Ταϊλανδοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους από ρίψη ρουκετών.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες είναι άνδρες, με καταγωγή από το Isan, μια μεγάλη αγροτική αλλά και την φτωχότερη περιοχή στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Ο 39χρονος Somkuan Pansa-ard ήταν ένας από αυτούς. Εργαζόταν σε καλλιέργειες φρούτων λιγότερο από χρόνο. Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου πέθανε μετά από επιδρομή των επιτιθέμενων στην περιοχή όπου ζούσε. Την επόμενη ημέρα η οικογένειά του ενημερώθηκε για τον θάνατό του.

Μερικοί από τους Ταϊλανδούς εργάτες που σκοτώθηκαν λέγεται ότι βρίσκονταν στο κιμπούτς Αλουμίμ, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι σώθηκαν μετά από πολύωρες μάχες.

«Σε αυτό το κιμπούτς, οι φρουροί κατάφεραν να σκοτώσουν έναν αριθμό τρομοκρατών της Χαμάς και να τους εμποδίσουν να φτάσουν στις κύριες κατοικημένες περιοχές. Δυστυχώς, μια ομάδα τρομοκρατών κατάφερε να φτάσει στις κατοικίες αρκετών Ταϊλανδών εργατών και τους έσφαξε», αναφέρει το ισραηλινό κανάλι Telegram South first responders, το οποίο αρχειοθετεί εικόνες που εστάλησαν από ομάδες πρώτων βοηθειών.

Το βίντεο δείχνει το εσωτερικό των στρατώνων αναποδογυρισμένο, με ίχνη αίματος στο πάτωμα.

Θύματα και Νεπαλέζοι φοιτητές

Ανάμεσα στα θύματα του κιμπούτς Αλουμίμ είναι και δέκα Νεπαλέζοι φοιτητές, σύμφωνα με το Κατμαντού. Ανάμεσά τους κατάφεραν να σωθούν μόνο τέσσερις. Είχαν βρεθεί στο κιμπούτς στο πλαίσιο εντός 11μηνου προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης στο οποίο συμμετείχαν 269 φοιτητές από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας.

Οι περισσότεροι από τους 5.000 Νεπαλέζους που ζουν στο Ισραήλ απασχολούνται σε υπηρεσίες υγείας ή προσωπικής βοήθειας.

Μία ημέρα πριν την επίθεση στο κιμπούτς, ένα από τα θύματα είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook φωτογραφίες από το μέρος, γράφοντας στη λεζάντα «νυχτερινή εικόνα του Αλουμίμ», μαζί με μία καρδιά και δύο σημαίες του Ισραήλ.

Κατά ειρωνικό τρόπο, τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 3 Οκτωβρίου, είχε γράψει μια μακροσκελή ανάρτηση σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας που μόλις είχε επιβληθεί στο Νεπαλγκούνι, μια πόλη του Νεπάλ στα σύνορα με την Ινδία, μετά από επεισόδια μεταξύ ινδουιστικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων, επιβαρύνοντας τους εαυτούς τους με «την αδυναμία των θρησκευόμενων να αποδεχτούν ο ένας τον πολιτισμό του άλλου, που οδηγεί σε θρησκευτικούς πολέμους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα