![Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Ελληνίδα κάτοικος του Ισραήλ μιλά για τον πόλεμο και συγκινεί – «Όχι άλλος μίσος!»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/10/2-20.jpg)
Η Έρρικα Μπορμπόλη, Ελληνίδα κάτοικος του Ισραήλ, μίλησε για τις αγωνιώδεις ώρες του πολέμου που είναι σε εξέλιξη για 8η ημέρα, την πίστη της στην κυβέρνηση και τον στρατό της χώρας αλλά και την αισιοδοξία που τρέφει μέσα της για την επόμενη ημέρα του πολέμου.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η κόρη της ήθελε να παρευρεθεί στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, ωστόσο δεν πήγε ποτέ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τη φίλη της Έντεν Μπεν Ρουμπί, το κορίτσι με την ελληνική καταγωγή που έχασε τη ζωή της στο σημείο, όπου σφαγιάστηκαν εκατοντάδες νέοι από τα χέρια των μαχητών της Χαμάς.
«Πιστεύουμε πως με το να μείνουμε εδώ δίνουμε δύναμη στο Ισραήλ»
Το σημείο του φεστιβάλ Supernova κατέληξε σε τόπο σφαγής εκατοντάδων νέων
«Το χαμόγελο μου είναι λίγο πικρό. Από τη μία η κόρη που είχε κανονίσει να πάει στο φεστιβάλ στο Ισραήλ που δεν πήγε και από την άλλη έχουμε τον θάνατο της 23χρονης φίλης της. Πιστεύουμε στις δυνάμεις του Ισραήλ και έχουμε μεγάλη ψυχική δύναμη. Ξέρουμε πως η κατάληξη θα είναι θετική. Πιστεύουμε πως με το να μείνουμε εδώ δίνουμε δύναμη στο Ισραήλ. Στην πόλη όπου ζω έχουμε πολλές σειρήνες και καλούμαστε να μπούμε στο δωμάτιο πολέμου. Κτίρια ολόκληρα έχουν πέσει και έχουν μείνει μόνο τα δωμάτια πολέμου που είναι από μπετόν και οι άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν. Δεν ζούμε μόνιμα έτσι, η κατάσταση είναι έτσι τώρα. Απλά είμαστε προετοιμασμένοι για μία τέτοια κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό για το κράτος να μην σκοτωθούν άμαχοι. Το κράτος δουλεύει για την ασφάλεια των πολιτών» είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».
Όπως εξήγησε η κ. Μπορμπόλη, μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά εκείνοι αισθάνονται ασφάλεια.
«Πιστεύω πως μετά από όσα έγιναν θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια από πριν. Έχω τρία κορίτσια. Τα δύο έχουν πάει στον στρατό. Οι κόρες μου αισθάνονται πως αυτό το κράτος είναι όπου πρέπει να ζήσουν και θέλουν να προσφέρουν. Είμαστε σε κατάσταση που λέμε ‘ευχαριστώ’ που το σπίτι μας δεν πέρασε κάποια δυσκολία αλλά τα κορίτσια μου αισθάνονται όπως και εγώ. Πιστεύουν στις δυνάμεις του Ισραήλ. Είμαστε ασφαλείς και ακολουθούμε τις οδηγίες όταν γίνεται η επίθεση».
Απαντώντας σε ερώτηση για τι θα έλεγε σε μία μητέρα από την Παλαιστίνη, εκείνη είπε υπάρχει χώρος για ενσυναίσθηση διότι ξέρουμε πως η Χαμάς δεν είναι ο κόσμος της Παλαιστίνης.
«Η παλαιστίνια μητέρα ζει τον ίδιο φόβο για τα παιδιά της, όπως και εγώ. Θα ήθελα να την αγκαλιάσω και να της πω ‘φτάνει’. Δεν θέλουμε άλλο μίσος. Ξέρω πως και αυτές οι μητέρες νιώθουν το ίδιο με εμένα. Αλλά πρέπει να καταλάβουν πως η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει μια συγκέντρωση συνασπισμού έχοντας ανθρώπους στην ηγεσία που έχουν υπηρετήσει στον στρατό και ξέρουν πώς να το χειριστούν την κατάσταση».
Δείτε το βίντεο:
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Πολύκαστρο: Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου – Κλειστή για δύο μήνες θα μείνει η γραμμή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/07/treno.jpg)
Εκτροχιάστηκε εμπορικό τρένο στο Πολύκαστρο – Κλειστή για δύο μήνες η γραμμή
Δεν κινδύνευσε το προσωπικό της αμαξοστοιχίας, ανέφερε η Hellenic Train – Κλειστή η γραμμή έως και δύο μήνες, για να αποκατασταθεί η βλάβη που προκάλεσε τον εκτροχιασμό στο Πολύκαστρο
![«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/12_02_ot_botilia_EXO3-600x352.png)
«Χαμένες» 6,5 εκατ. ώρες στον Κηφισό, στο περίμενε… για Μετρό – Κανένα σχέδιο από Σταϊκούρα για το κυκλοφοριακό [γραφήματα]
Στα αζήτητα από τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Σταϊκούρα προτάσεις για οδικά έργα που θα αντιμετωπίσουν το κυκλοφοριακό της Αθήνας – Αργούν νέα λεωφορεία, βαγόνια και Γραμμή 4 του Μετρό
![Κωνσταντίνος Τασούλας: Εξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατίας με 160 ψήψους](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/TASOUL-600x400.jpeg)
Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Εξελέγη με 160 ψήψους
Γίνεται ο 9ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας - Στις 13 Μαρτίου η ορκωμοσία του
![ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Capture-15-600x397.jpg)
ΗΠΑ: Ευρείας κλίμακας απολύσεις στο Δημόσιο διέταξε ο Τραμπ
Ο Μασκ και ο Τραμπ υπολόγισαν την εξοικονόμηση για το Δημόσιο σε 1 τρισ. δολάρια από τον «περιορισμό της σπατάλης», στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες
![Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/07/metarr-600x313.jpg)
Οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν
Η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση από τον πάτο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών
![Σαντορίνη: 5 Ρίχτερ ταρακούνησαν τους κατοίκους τα ξημερώματα της Τετάρτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/santorin-600x400.jpeg)
Σαντορίνη: Ξανά σεισμός 5 Ρίχτερ τη νύχτα
Δεν έχουν τέλος οι σεισμοί στις Κυκλάδες, με τα νησιά Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη να βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο
![Ακίνητα: Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/evakinita6045-600x400.jpg)
Fast track αναγνώριση για όσα είναι «αγνώστου ιδιοκτήτη» - Πώς θα γίνει η διόρθωση
Μπορούν να δηλωθούν ακίνητα με τη διαδικασία του «πρόδηλου σφάλματος» – Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν συμβόλαια δεν χρειάζεται να προσφύγουν στα δικαστήρια
![Καιρός: Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3807966-600x412.jpg)
Συνεχίζονται οι χαμηλές θερμοκρασίες την Τετάρτη
Κρύος θα είναι γενικά ο καιρός την Τετάρτη, με κατά τόπους βροχές και χιόνια σε μικρό μέρος της χώρας
![Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/voylip-2-600x400.jpg)
Η Βουλή εκλέγει πρόεδρο Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Τασούλα
Η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα έχει οδηγήσει στην 4η κατά σειρά ψηφοφορία που για να εκλεγεί πρόεδρος θα πρέπει ο επικρατέστερος υποψήφιος να λάβει 151 θετικές ψήφους
![Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/paris-600x394.jpg)
Πύργος του Άιφελ: Το μνημείο με τις περισσότερες επιθέσεις σε τουρίστες στον κόσμο
Οργιάζουν οι κλοπές και οι απάτες στο διάσημο πύργο της γαλλικής πρωτεύουσας και τις γύρω περιοχές