
Η Έρρικα Μπορμπόλη, Ελληνίδα κάτοικος του Ισραήλ, μίλησε για τις αγωνιώδεις ώρες του πολέμου που είναι σε εξέλιξη για 8η ημέρα, την πίστη της στην κυβέρνηση και τον στρατό της χώρας αλλά και την αισιοδοξία που τρέφει μέσα της για την επόμενη ημέρα του πολέμου.
Επιπλέον αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η κόρη της ήθελε να παρευρεθεί στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, ωστόσο δεν πήγε ποτέ. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τη φίλη της Έντεν Μπεν Ρουμπί, το κορίτσι με την ελληνική καταγωγή που έχασε τη ζωή της στο σημείο, όπου σφαγιάστηκαν εκατοντάδες νέοι από τα χέρια των μαχητών της Χαμάς.
«Πιστεύουμε πως με το να μείνουμε εδώ δίνουμε δύναμη στο Ισραήλ»
Το σημείο του φεστιβάλ Supernova κατέληξε σε τόπο σφαγής εκατοντάδων νέων
«Το χαμόγελο μου είναι λίγο πικρό. Από τη μία η κόρη που είχε κανονίσει να πάει στο φεστιβάλ στο Ισραήλ που δεν πήγε και από την άλλη έχουμε τον θάνατο της 23χρονης φίλης της. Πιστεύουμε στις δυνάμεις του Ισραήλ και έχουμε μεγάλη ψυχική δύναμη. Ξέρουμε πως η κατάληξη θα είναι θετική. Πιστεύουμε πως με το να μείνουμε εδώ δίνουμε δύναμη στο Ισραήλ. Στην πόλη όπου ζω έχουμε πολλές σειρήνες και καλούμαστε να μπούμε στο δωμάτιο πολέμου. Κτίρια ολόκληρα έχουν πέσει και έχουν μείνει μόνο τα δωμάτια πολέμου που είναι από μπετόν και οι άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν. Δεν ζούμε μόνιμα έτσι, η κατάσταση είναι έτσι τώρα. Απλά είμαστε προετοιμασμένοι για μία τέτοια κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό για το κράτος να μην σκοτωθούν άμαχοι. Το κράτος δουλεύει για την ασφάλεια των πολιτών» είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!».
Όπως εξήγησε η κ. Μπορμπόλη, μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά εκείνοι αισθάνονται ασφάλεια.
«Πιστεύω πως μετά από όσα έγιναν θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια από πριν. Έχω τρία κορίτσια. Τα δύο έχουν πάει στον στρατό. Οι κόρες μου αισθάνονται πως αυτό το κράτος είναι όπου πρέπει να ζήσουν και θέλουν να προσφέρουν. Είμαστε σε κατάσταση που λέμε ‘ευχαριστώ’ που το σπίτι μας δεν πέρασε κάποια δυσκολία αλλά τα κορίτσια μου αισθάνονται όπως και εγώ. Πιστεύουν στις δυνάμεις του Ισραήλ. Είμαστε ασφαλείς και ακολουθούμε τις οδηγίες όταν γίνεται η επίθεση».
Απαντώντας σε ερώτηση για τι θα έλεγε σε μία μητέρα από την Παλαιστίνη, εκείνη είπε υπάρχει χώρος για ενσυναίσθηση διότι ξέρουμε πως η Χαμάς δεν είναι ο κόσμος της Παλαιστίνης.
«Η παλαιστίνια μητέρα ζει τον ίδιο φόβο για τα παιδιά της, όπως και εγώ. Θα ήθελα να την αγκαλιάσω και να της πω ‘φτάνει’. Δεν θέλουμε άλλο μίσος. Ξέρω πως και αυτές οι μητέρες νιώθουν το ίδιο με εμένα. Αλλά πρέπει να καταλάβουν πως η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή τη στιγμή έχει γίνει μια συγκέντρωση συνασπισμού έχοντας ανθρώπους στην ηγεσία που έχουν υπηρετήσει στον στρατό και ξέρουν πώς να το χειριστούν την κατάσταση».
Δείτε το βίντεο:


Latest News

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη να αποκτήσει «αξιόπιστο αποτρεπτικό» μηχανισμό έως το 2030
Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως και γρήγορα να επανεξοπλιστεί για να έχει έναν «αξιόπιστο αποτρεπτικό» μηχανισμό έως το 2030, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ημερίδα ΚΕΠΕ για τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε Ελλάδα και ευρύτερη περιοχή
«Greece: Between Order and Chaos» ήταν ο τίτλος της επιτυχημένης ημερίδας που διοργάνωσε το ΚΕΠΕ

Κύκλος Ιδεών: Οι θέσεις της Τουρκίας, οι επιδιώξεις της και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ – Οι εξελίξεις και όσα ειπώθηκαν στο πάνελ «οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τα νέα διεθνή συμφραζόμενα»

Η Γερμανία «ξεκλειδώνει» 3 δισ. για Ουκρανία μετά την ιστορική συμφωνία για τις δαπάνες
Η απελευθέρωση της βοήθειας από τη Γερμανία στην Ουκρανία είναι προγραμματισμένη να συμπέσει με τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Στάρμερ
Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία.

Μητσοτάκης στο υπουργείο Υποδομών - Κατεπείγουσα ανάγκη η αναβάθμιση στο σιδηροδρομικό δίκτυο
Στις αρχές Απριλίου θα γίνει μία συνολική παρουσίαση των νέων παρεμβάσεων στο πεδίο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κρίθηκε ένοχη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Αλλαγή σκηνικού με ισχυρές καταιγίδες, τσουχτερό κρύο και χιόνια
Αλλάζει απότομα ο καιρός με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια – Αναλυτική πρόγνωση

Καταρρέει η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα - Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί
Η κυβέρνηση Τραμπ ανέφερε ότι πριν από τα νέα επιδρομή στη Γάζα το Ισραήλ ζήτησε τη γνώμη της.

Λευκός Οίκος: «Ποτέ δεν ήμασταν τόσο κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία» ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κάρολαϊν Λίβιτ μίλησε για τις συνομιλίες για την Ουκρανία εν όψει της επικοινωνίας Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν