Βελτιωμένο είναι την τελευταία ώρα το κλίμα στο Χηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αφού υπερασπίστηκε τη ζώνη των 1.160 μονάδων, προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια θετική συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,64% στις 1.177,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 35,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.875,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,37% στις 928,86 μονάδες.

Μικρά και ασταθή τα ανοδικά βήματα στις ευρωαγορές

Επιλεκτικοί οι αγοραστές, προσεκτικοί οι πωλητές

Οι αγοραστές δείχνουν έντονη επιλεκτικότητα να επέμβουν και να αλλάξουν το κλίμα στην αγορά, αλλά παράλληλα και οι πωλητές έχουν δείξει ότι δεν θα «πετάξουν άλλα χαρτιά από το παράθυρο». Ήδη η αγορά μετρά αρκετές απώλειες γι’ αυτούς που μπήκαν κοντά στα υψηλά του έτους, με πολλά χαρτοφυλάκια να περιμένουν καλύτερες ημέρες για να μπορέσουν να σβήσουν τη «ζημιά».

Με ένα τόσο επιβαρυμένο προσκήνιο νέων η επικείμενη αξιολόγηση της S&P την ερχόμενη Παρασκευή έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο. Υπό άλλες συνθήκες η αγορά θα προεξοφλούσε το ενδεχόμενο της απόκτησης της επενδυτικής βαθμίδας και από ένα δεύτερο οίκο αξιολόγησης όμως τώρα η επενδυτική κοινότητα φαίνεται να εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στο τι γίνεται στο εξωτερικό. Άλλωστε, με το επιχείρημα ότι αν η αγορά πραγματικά προεξοφλούσε άρνηση του S&P να μας αναβαθμίσει, ή/και παράταση με χλιαρό λεκτικό, οι δείκτες δεν θα ευρίσκοντο εδώ, αλλά αισθητά χαμηλότερα.

Τεχνικά τώρα, η αγορά χρειάζεται να διασπάσει ανοδικά τη ζώνη των 1.203-1.207 μονάδων για να δει με αξιώσεις τα υψηλότερα επίπεδα, ενώ η στήριξη είναι στις 1.159 μονάδες, που δεν πρέπει να χαθεί σε αν δεν θέλει και πάλι να δει τα χαμηλά. Στον FTSE 25 οι 2.945-2.953 μονάδες είναι κύρια αντίσταση, ενώ οι 2.873 μονάδες πρέπει να συντηρηθούν στο κλείσιμο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, στο πλευρό της ΓΕΚ Τέρνα έχουν συνταχθεί και οι Motor Oil, Eurobank, Cenergy, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΤΕ και ΔΕΗ, οι οποίες σημειώνουν κέρδη άνω του 1%, ενώ από κοντά και η άνοδος των Alpha bank, Εθνικής, ΕΛΧΑ, Aegean, Jumbo, Coca Cola και Τιτάν.

Στον αντίποδα, μόνο ο Σαράντης και η ΕΥΔΑΠ μένουν με απώλειες άνω του 1%, ενώ κάτω του -1% έχουν περιορίσει τις απώλειες τους οι Quest, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Autohellas και Τέρνα Ενεργειακή. Χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών